У Києві відпрацювали алгоритм дій у разі знеструмлення критичної інфраструктури

У Києві відпрацювали алгоритм дій у разі знеструмлення критичної інфраструктури

Фото
Укрінформ
У Києві представники міських служб провели масштабні тренування щодо дій у разі знеструмлення об’єктів критичної інфраструктури.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє КМДА.

У Києві відпрацювали алгоритм дій у разі знеструмлення критичної інфраструктури / Фото: kyivcity.gov.ua

Загалом до тренувань столиця залучила близько 500 фахівців міських, державних підприємств і комунальних служб. Відпрацювали алгоритми оперативного реагування під час відключення електроенергії на об’єктах як у разі короткострокового знеструмлення, так і більш тривалих періодів.

Мета – підготувати залучені підрозділи до будь-яких сценаріїв розвитку, надати фахівцям чіткі інструкції для вчасного реагування у критичній ситуації.

"Енергетики, тепло-, водо, газопостачальні підприємства, транспортні служби, рятувальники та правоохоронні органи, представники сфери освіти, медицини та соціального захисту, управителі житлових будівель та інші повинні розуміти свою зону відповідальності, мати доступ до резервного зв’язку, щоб отримувати вказівки у випадку надзвичайної ситуації. За кожним напрямом ми розглянули окремий сценарій та ризики, з ним пов’язані. Ми усвідомлюємо, що енергетична інфраструктура та об’єкти життєзабезпечення міста в холодний період знову стануть першочерговими цілями ворога. Намагаємось передбачити усі вірогідні варіанти", – зазначив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Читайте також: У Києві до тепла підключили 44 заклади соціальної сфери

Він нагадав, що попри низку перешкод місто виконало необхідні технічні заходи для стабільного входження в опалювальний сезон.

"Проведено гідравлічні випробування мереж та обладнання, за результатами яких усунуто близько трьох тисяч пошкоджень. Із початку 2023 року замінено майже 60 км трубопроводів, зокрема на тих територіях, що зазнали обстрілів. І паралельно триває відновлення енергетичного обладнання, що було пошкоджене або зруйноване минулої зими", – поінформував заступник голови КМДА.

Як повідомляв Укрінформ, влада Києва, готуючись до опалювального сезону, зосереджує зусилля на фізичному захисті важливих об’єктів і резервуванні мереж.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-