Киянам пояснили, чому гроші за проїзд у транспорті списуватимуть за дві поїздки

Киянам пояснили, чому гроші за проїзд у транспорті списуватимуть за дві поїздки

Укрінформ
У Київській міській державній адміністрації пояснили, чому у громадському транспорті при сплаті за проїзд банківською карткою кошти списуватимуть не одразу, а за кожні дві поїздки.

Як передає Укрінформ, про це КМДА повідомляє у Телеграмі.

Зазначається, що правила оплати проїзду у транспорті не змінюються. Змінюється лише час списання коштів із банківської картки за проїзд (після кожної другої поїздки) і це суто технічне рішення.

"Об'єднання двох платежів в один дозволить місту зекономити кошти, адже з кожної транзакції, при сплаті банківською карткою, береться фіксована комісія. Якщо ж кошти знімаються за 2 поїздки одразу, це оптимізує оплати за ці транзакції", - зазначили в КМДА.

Зміни не вплинуть на перевірку оплати проїзду. Якщо оплата здійснювалася банківською карткою, слід назвати контролеру чотири останні цифри номера картки. Якщо оплачували проїзд через Apple або Google Pay, потрібно назвати чотири останні цифри віртуального рахунку у Wallet. Також можна піднести банківську картку чи смартфон, із якого оплатили проїзд, до валідатора.

Читайте також: У столичному метро скоротили інтервали між поїздами

Якщо контролер вимагає банківську виписку або sms про списання, необхідно звертатися зі скаргою на гарячу лінію "Київпастрансу": 0800504411.

"Запровадження змін в метро буде поступовим. Першою станцією, а точніше — першим турнікетом, де стягнення коштів буде за новою схемою, стала станція "Площа Українських Героїв". Згодом до цієї системи підключатимуть решту турнікетів", - підкреслили в КМДА.

У підземці можна сплатити банківською карткою одразу за кількох людей — така можливість була реалізована з початку впровадження оплати банківською карткою і залишається незмінною.

А от в наземному транспорті, де оплата за проїзд банківською карткою стала можливою лише цього року, поки що сплатити можна лише одну поїздку. Для оплати одразу кількох поїздок можна скористатися транспортною картою або ж, придбавши QR-квиток (його теж можна згенерувати в застосунку Київ Цифровий).

Читайте також: До 30 жовтня частково обмежили рух на з'їзді з Дніпровського узвозу до Набережного шосе

Як повідомлялось, з 4 жовтня у наземному транспорті кошти за проїзд, у разі оплати банківською карткою, списуватимуться після кожної другої поїздки. Якщо пасажир здійснив лише одну поїздку за день – кошти за цю поїздку спишуться ввечері, після 21:00. Якщо друга поїздка відбувається після 22:00, система протягом наступного дня очікуватиме на ще одну поїздку, щоб списати кошти за дві одразу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-