Розтрати на системі оповіщення: директору департаменту КМДА оголосили ще одну підозру

Розтрати на системі оповіщення: директору департаменту КМДА оголосили ще одну підозру

Укрінформ
Директору Департаменту муніципальної безпеки Київської міської державної адміністрації повідомлено про підозру в розтраті коштів на системі оповіщення у Деснянському районі столиці.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська прокуратура повідомляє у Телеграмі.

“За процесуального керівництва Деснянської окружної прокуратури міста Києва директору Департаменту муніципальної безпеки КМДА повідомлено про підозру у розтраті бюджетних коштів, призначених для встановлення систем оповіщення в Деснянському районі столиці, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України)”, - йдеться в повідомленні.

Згідно з матеріалами слідства, посадовець у червні 2022 року уклав договір із приватним товариством про капітальний ремонт (модернізацію) територіальної автоматизованої системи централізованого оповіщення (ТАСЦО) в Деснянському районі Києва.

“ТАСЦО - це комплексна інфраструктура, розроблена для швидкого та ефективного оповіщення громадян у разі надзвичайних ситуацій, небезпеки або кризових ситуацій, що можуть виникнути на території міста, у тому числі, повітряних тривог”, - зазначили у міській прокуратурі.

Читайте також: Суд відсторонив від посади чиновника-фігуранта справи про будівництво Подільського мосту

На роботи з модернізації системи в Деснянському районі Києва було виділено майже 10 млн гривень бюджетних коштів.

У подальшому директор департаменту, діючи в інтересах службових осіб підрядної організації, підписав акти приймання виконаних робіт, до яких були внесені відомості із завищеними цінами на використані матеріали та обладнання.

Незаконні дії директора департаменту призвели до зайвого перерахування бюджетних коштів у сумі майже чверть мільйона гривень, що підтверджується висновком експертизи.

Наразі у кримінальному провадженні тривають експертизи щодо інших матеріалів та обладнання, які встановлювалися під час капітального ремонту систем оповіщення. Також буде надана правова оцінка діям службових осіб підрядної організації.

На теперішній час директор зазначеного департаменту відсторонений від посади в межах іншого кримінального провадження, розпочатого за фактом загибелі людей через зачинене укриття.

Як повідомляв Укрінформ, у червні правоохоронці вручили директору Департаменту муніципальної безпеки КМДА Роману Ткачуку підозру в службовій недбалості.

Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного засобу контролю.

Того ж місяця Ткачуку оголосили ще одну підозру – у розтраті бюджетних коштів в особливо великих розмірах, учиненій в умовах воєнного стану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-