У Києві за кілька місяців вилучили більш як 1500 перепусток на комендантську годину

У Києві за кілька місяців вилучили більш як 1500 перепусток на комендантську годину

Укрінформ
У столиці за останні декілька місяців правоохоронці вилучили понад півтори тисячі нелегальних або використаних із порушеннями перепусток для пересування містом під час комендантської години.

Про це у Телеграмі повідомила пресслужба Київської міської військової адміністрації, передає Укрінформ.

«Контроль за дотриманням правил використання цих перепусток здійснюється поліцією на дорогах або на блокпостах. Нелегальні перепустки, або використані із порушеннями – вилучаються. Лише за останні декілька місяців було вилучено понад півтори тисячі таких документів», - зазначив начальник КМВА Сергій Попко.

За його словами, переважна більшість киян відповідально дотримується встановлених правил.

«Зрозуміла обурлива реакція суспільства на відео в соціальних мережах, де хтось роз’їжджає під час комендантської години. Звичайно, це порушення. І в кожному окремому випадку потрібно розбиратися. Але щоб уникнули маніпуляцій в ЗМІ, потрібно знати головні правові нюанси обмежень», - зауважив Попко.

Читайте також: У Києві розважальний заклад порушив комендантську годину, на адміністратора склали протокол

Зокрема, він зазначив, що перепустка на комендантську годину не дає право проїзду через Південний міст ні вдень, ні вночі. Право проїзду мають виключно військовослужбовці та інші представники сил оборони; транспорт, який забезпечує життєдіяльність міста; великовантажні автомобілі.

Крім того, перепустки на комендантську годину видаються чітко на конкретне авто і конкретного водія/водіїв. В цьому документі зазначено марку, колір, номера машини, дані водія який має право кермувати, кому належить це авто та хто видав перепустку. Кожна перепустка має захист і свій унікальний номер.

Видавати перепустки на комендантську годину по Києву та області має право: Київська міська військова адміністрація, Київська обласна військова адміністрація, КМДА, військова служба правопорядку. Тому в кожному окремому порушенні треба чітко з’ясувати - чи була перепустка, чи була вона легальною, а якщо «так» – то хто і на яких підставах її видав. Дані в перепустці всі чітко вказані.

Читайте також: Ніхто не дав зелене світло гучним гулянням - КМВА про дозвіл кафе та ресторанам працювати до 23:00

Як повідомляв Укрінформ, у Києві від лютого були введені перепустки нового формату на авто для пересування містом під час комендантської години.

Фото: Радіо Свобода

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-