За фактом обвалу балок Дегтярівського мосту прокуратура відкрила справу

За фактом обвалу балок Дегтярівського мосту прокуратура відкрила справу

Фото
Укрінформ
У Києві правоохоронці розпочали кримінальне провадження за фактом обвалу конструкцій Дегтярівського мосту під час виконання робіт з підвищеною небезпекою.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомив у Фейсбуці.

"За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури м. Києва розпочато досудове розслідування за фактом порушення правил безпеки при виконанні робіт з підвищеною небезпекою на об’єкті будівництва шляхопроводу у Шевченківському районі столиці (ч. 2 ст. 272 Кримінального кодексу України)", – йдеться у повідомленні. 

За даними слідства, 30 вересня на згаданому об’єкті будівництва проводилися роботи з монтажу мостових балок. Близько 16:20 під час встановлення сьома балка втратила рівновагу, зламалася посередині та впала на сусідню конструкцію. 

У подальшому відбулася ланцюгова реакція, що призвела до пошкодження раніше встановлених мостових балок та їх падіння на проїжджу частину.

Правоохоронці оглянули місце події, опитали працівників будівельної компанії, які проводили роботи, та замовника робіт – комунальної корпорації.

Читайте також: Внаслідок обвалу балок шляхопроводу у Києві загиблих та постраждалих немає

У межах провадження будуть призначені експертизи для встановлення причин та обставин обвалу будівельних конструкцій. Слідчі дії тривають.

Як повідомляв Укрінформ, 30 вересня під час робіт з реконструкції Дегтярівського шляхопроводу стався обвал балок. У Київській міській держадміністрації заявили, що відповідальність за проведення робіт на об’єкті несе безпосередньо підрядник, який усуне наслідки надзвичайної ситуації власним коштом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-