У Києві відкрилася виставка «Сталеві титани Бахмута»

У Києві відкрилася виставка «Сталеві титани Бахмута»

Фото
Укрінформ
У Національному музеї історії України у Другій світовій війні відкрилася виставка, яка розповідає персональні історії захисників Бахмута на Донеччині.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики.

"Сьогодні, 1 жовтня, у Національному музеї історії України у Другій світовій війні відкрилася виставка «Сталеві титани Бахмута». У фокусі експозиції, яка символічно презентується у День захисників і захисниць України – персональні історії захисників міста-фортеці Бахмут, справжніх сталевих титанів, завдяки яким бахмутська балада ввійде у світову історію як одна з найбільших і найважчих битв початку ХХІ ст.", - йдеться у повідомленні.

Світлини про битву за Бахмут для виставки надійшли від офіцерів пресслужб Збройних сил України, Національної гвардії та Державної прикордонної служби.

"Сьогоднішня виставка демонструє, що очі воїна бачать не лише військові завдання, які вони мають виконати, але й дивляться на це очима людини, яка живе майбутнім. Щоб досягти цього майбутнього, потрібно не лише здолати ворога, але й продемонструвати цю перемогу як символ світла і добра", - сказав на відкритті виставки т.в.о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв.

Виступили на відкритті також дружини полеглих захисників: Анна Заєць з донькою Поліною, дружина Антона Зайця; Оксана Грама, дружина Олега Грами; Марія, наречена фотографа та активіста Максима Бурди. Вони передали речі загиблих захисників для експозиції.

Читайте також: «Кадри війни»: на сайті ООН показали наслідки агресії РФ проти України

1 жовтня відзначається День захисників і захисниць України.

Фото: МКІП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-