Марш пам'яті відбувся у Києві у роковини трагедії Бабиного Яру

Марш пам'яті відбувся у Києві у роковини трагедії Бабиного Яру

Фото
Укрінформ
У Києві у роковини трагедії Бабиного Яру вже увосьме відбувся щорічний Марш пам'яті.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, учасники зібралися біля метро "Лук'янівська", в парку навпроти кінотеатру "Київська Русь". Звідти колона вирушила до пам'ятника "Менора" у Національному історико-меморіальному заповіднику "Бабин Яр", повторивши той самий маршрут, яким ішли євреї в 1941 році.

"Ми завжди збираємось в одному і тому ж місці. Тут сходились три колони людей, які в 1941 році йшли далі в Бабин Яр. За нашою інформацією, вони збирались саме тут. Наша мета - пройти цей шлях. У цей час, коли ми йдемо, ми можемо міркувати, можемо уявити собі, як ішли вони, пережити це все", - зазначив один з ініціаторів заходу, меценат і письменник Євген Городецький.

До ходу долучилося близько двохсот людей, зокрема представники єврейської спільноти, родичі очевидців подій у Бабиному Яру, представники дипломатичних установ. Колону супроводжували правоохоронці.

Біля "Менори" відбулася поминальна молитва. Учасники запалили лампадки, поклали квіти та камінці до пам'ятника.

"Це наша пам'ять, і сьогодні це ще важливіше, ніж було до початку повномасштабного вторгнення. У нашому сьогоденні відбувається така сама трагедія, яка відбулась у 1941 році у Бабиному Яру. Я вважаю, що ми пам'ять про цю традицію маємо передати далі, щоб наші діти та онуки ходили не лише в Бабин Яр або у тисячі місць розстрілів часів Другої світової війни, а ходили в Бучу, Ірпінь, Бахмут. Щоб пам'ять про ці трагедії передавалась і люди це не забували", - наголосив Городецький.

Читайте також: Зеленський ушанував пам’ять жертв Бабиного Яру

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні День пам’яті трагедії Бабиного Яру – одного з найжахливіших символів Голокосту.

Фото: RFE/RL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-