У мікрорайоні Віта-Литовська тривають аварійні роботи на газопроводі, де стався витік

У мікрорайоні Віта-Литовська тривають аварійні роботи на газопроводі, де стався витік

Укрінформ
У Голосіївському районі столиці в мікрорайоні Віта-Литовська тривають аварійно-відновлювальні роботи на газопроводі, де стався витік газу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська державна адміністрація.

"АТ "Київгаз" продовжує ліквідацію аварії на газопроводі в мікрорайоні Віта-Литовська. На місці виявлення витоку газу фахівці вже замінили аварійну ділянку труби зі встановленням запірної арматури новітнього зразка. На розподільних газопроводах мікрорайону замінили запірні пристрої, що відпрацювали свій експлуатаційний ресурс. А на вході та виході шафових регуляторних пунктів – встановили сучасні запірні пристрої”, - ідеться у повідомленні.

Як зазначили фахівці, це допоможе мінімізувати ризики аварійних відключень споживачів мікрорайону, зокрема під час опалювального періоду.

Також успішно провели випробування на герметичність газорозподільних мереж середнього тиску.

Споживачам, які підключені до цієї ділянки газопроводу, вже відновлено розподіл газу (окрім вулиці Бродівської – від вулиці Любомирської до вулиці Лазурної).

Тривають підготовчі роботи перед проведенням випробування на герметичність газорозподільних мереж низького тиску, зокрема здійснюється реалізація необхідних безпекових заходів.

На місці працюють фахівці, які також консультують і допомагають жителям мікрорайону. Звернутися до них можна в будні з 9:00 до 18:00 за адресою: Столичне шосе, 35.

Читайте також: У Києві загасили пожежу, яка виникла через ракетну атаку

У Київгазі нагадали, що відновлення розподілу природного газу споживачеві можливе за умови відсутності витоків і порушень правил безпеки систем газопостачання, Кодексу газорозподільних систем, ДБН В.2.5-20-2018 “Газопостачання”, а також інших вимог чинного законодавства в галузі газопостачання.

Як повідомлялось, у Києві 11 вересня на одному із газових колодязів мікрорайону Віта-Литовська було виявлено витік газу. Працівники Київгазу локалізували витік шляхом перекриття запірної арматури. Приладове обстеження показало, що газопровід на місці виявлення витоку потребує термінової заміни.

Фото: Київгаз

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-