У столичному метро завтра навчатимуть основам домедичної допомоги

У столичному метро завтра навчатимуть основам домедичної допомоги

Укрінформ
У Києві на 12 станціях метро у п’ятницю, 15 вересня, досвідчені медики навчатимуть містян основам домедичної допомоги.

Про це повідомила пресслужба Київської міської державної адміністрації, передає Укрінформ.

“Завтра, 15 вересня, на станціях столичного метро професійні медики навчатимуть домедичної допомоги”, - йдеться в повідомленні.

Досвідчені спеціалісти та інструктори Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф розкажуть та покажуть, зокрема, як: здійснити первинну оцінку стану постраждалого; допомогти при масивній кровотечі; допомогти при порушенні прохідності дихальних шляхів; допомогти при зупинці кровообігу; допомогти при термічних опіках.

Проходитимуть тренінги на 12 станціях метро із 13:00 до 17:00.

Зокрема, на станціях червоної лінії: «Шулявська» (проміжний вестибюль); «Університет» (проміжний вестибюль); «Театральна» (перехід); «Арсенальна» (проміжний вестибюль).

На станціях синьої лінії: «Олімпійська» (вестибюль, перед турнікетами); «Палац «Україна» (вестибюль, перед турнікетами); «Площа Українських Героїв» (вестибюль, перед турнікетами); «Героїв Дніпра» (вестибюль, перед турнікетами).

На станціях зеленої лінії: «Дорогожичі» (проміжний вестибюль); «Звіринецька» (перехід); «Печерська» (проміжний вестибюль); «Позняки» (балкон над платформою).

Долучитися до навчань може кожен охочий. Заняття безкоштовні.

Читайте також: На Запоріжжі понад 1800 поліцейських пройшли навчання з домедичної допомоги

Як повідомлялося, проведення тренінгів із надання домедичної допомоги для пасажирів столичного метро – це спільний проєкт Департаменту охорони здоров’я та КП "Київський метрополітен". Його реалізацію розпочали у вересні минулого року. За 12 місяців до навчань долучились близько 13 тисяч киян і гостей столиці.

Фото: КМДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-