Фонд гарантування отримав ₴620 мільйонів від продажу лота з ТРЦ «Магелан»

Фонд гарантування отримав ₴620 мільйонів від продажу лота з ТРЦ «Магелан»

Укрінформ
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб завершив продаж лота, до складу якого, зокрема, було включено ТРЦ «Магелан» у столиці. Покупець, який запропонував найвищу ставку на онлайн-аукціоні, перерахував усю суму – 620 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Фонду.

"Кошти будуть спрямовані на розрахунок із кредиторами АТ «МР Банк», на балансі якого обліковувалися активи. На сьогодні договір купівлі-продажу підписано", - йдеться у повідомленні.

Аукціон з продажу лота, до складу якого було включено ТРЦ «Магелан» у столиці, відбувся 15 червня. Це була 18-та спроба продати активи, і вона завершилася успішно.

Початкова ціна на аукціоні становила 448,5 млн грн. Участь у торгах, які відбувалися за англійською моделлю аукціону, взяли троє учасників.

У результаті трьох раундів та конкуренції ціна лоту зросла на понад 170 млн грн – до 620 млн грн.

У Фонді гарантування нагадали, що одним лотом на продаж виставлялися ТРЦ «Магелан» (нежитловий будинок - громадський центр площею понад 28,5 тис. кв. м, розташований у Києві); майновий комплекс площею понад 13 тис. кв. м (с. Крупець Хмельницької області) та права вимоги за двома кредитними договорами, що укладені з юридичною особою, і дебіторська заборгованість.

У забезпечення за кредитними договорами оформлено технологічне обладнання, зокрема, для переробки молока, права вимоги на отримання виручки/товарів та фінансова порука.

Читайте також: Фонд держмайна планує ліквідувати понад 1,2 тисяч підприємств

Як повідомлялось, уперше лот було виставлено на продаж 12 жовтня 2022 року.

За січень - липень 2023 року сума успішних торгів з продажу активів банків, що ліквідуються Фондом гарантування вкладів, перевищила 3,6 млрд грн, з яких у липні - 545,3 млн грн.

Фото: Олексій Алтинов

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-