На Алеї сміливості у Києві відкрили табличку, присвячену прем’єрці Данії

На Алеї сміливості у Києві відкрили табличку, присвячену прем’єрці Данії

Фото
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський після зустрічі з Прем’єр-міністром Данії Метте Фредеріксен на Алеї сміливості, що на площі Конституції, відкрив іменну табличку, присвячену їй.

Це відбулося одразу після зустрічі двох лідерів із представниками ЗМІ у столиці, передає кореспондент Укрінформу.

"Ми започаткували таку традицію, щоб пам'ять про народи та лідерів, які об’єднують такі народи (які підтримують Україну – ред.) не затерлася, і історія, щоб була назавжди з нами. Це один з елементів вдячності України за те, що Прем'єр-міністр Метте та міцний народ Данії з нами із самого початку. Тому тут відкрита ця пам'ять (табличка - ред.) Метте Фредеріксен, яка у нас була 21 квітня 2022 року, у найскладніші часи для України. Ми відкриваємо це місце для неї і для її народу», - сказав Зеленський.

Читайте також: Мир має бути відновлений на умовах України – прем’єрка Данії

За його словами, Прем’єр-міністр Данії Фредеріксен за час повномасштабної війни здійснила вже три візити в Україну. Завжди Данія надавала нашій країні підтримку не на словах, а конкретними діями та рішенням, підкреслив Президент.

Як повідомляв Укрінформ, 23 серпня 2022 року на площі Конституції біля будівлі Верховної Ради було закладено Алею сміливості, на якій викарбовують імена міжнародних друзів і партнерів України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-