У Києві в День пам'яті захисників відкрили фотовиставку і висадили дерева

У Києві в День пам'яті захисників відкрили фотовиставку і висадили дерева

Фото
Укрінформ
У Києві з нагоди Дня пам'яті захисників відбулася низка меморіальних заходів.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу Київської міської державної адміністрації.

Зокрема, у столиці відбулося покладання квітів та поминальний молебень за участю військовослужбовців, ветеранів, рідних та близьких загиблих захисників, представників громадських організацій, міської влади.

У Києві вшанували пам’ять полеглих за Україну / Фото: КМДА

Читайте також: Керівництво Ради вшанувало пам’ять полеглих захисників України

«Цей день – день болю і скорботи. Ми вшановуємо пам’ять про наших захисників і захисниць, які відчайдушно боролися за свободу нашої країни. Але це також день надії та віри у світле майбутнє в мирній Україні. Ми пам’ятаємо їхню незламність та відвагу. Їхні подвиги ніколи не будуть забуті», – сказала заступниця голови КМДА Марина Хонда.

На Софійській площі відкрито фотовиставку «Воїни світла», присвячену загиблим військовим із підрозділу «Азов», батальйону «Донбас» та 3-ої штурмової бригади. На 156 інформаційних планшетах розміщені фотографії та життєписи героїв, які віддали життя в боях за Маріуполь, Бахмут, Мар’їнку, Іловайськ.

У Києві вшанували пам’ять полеглих за Україну / Фото: КМДА

Експозиція також нагадує про трагедію в Оленівці, внаслідок якої загинуло близько пів сотні військовополонених захисників Маріуполя.

Читайте також: Зеленський вручив ордени родичам загиблих військових

Родини воїнів запалили лампадки на інсталяції «Сталеве Азовське Серце».

Виставка представлена українською та англійською мовами і триватиме протягом місяця.

Крім того, у парку «Прибережний», що в затоці Берковщина, цього дня висадили 16 дубів на честь Дмитра Пясецького із позивним «Тяж». Він загинув 29 серпня 2022 року під час визволення населеного пункту на Запорізькому напрямку.

Водночас у сквері на розі проспекту Леся Курбаса та вулиці Героїв Космосу в пам’ять про полеглих героїв з’явилася алея з 20 в’язів. До висадження дерев долучилися рідні загиблих воїнів і військові.

Читайте також: У Миколаєві пам‘ять полеглих захисників вшанували інсталяцією з берців

«Висаджувати дерева на честь наших героїв – це почесна традиція та разом з тим скорботна. Ми розуміємо, що до нас ще не раз звертатимуться з такими ініціативами. Адже війна, на жаль, триває… Тож зараз розглядаємо можливість виділити чи створити в кожному районі столиці зелену зону, яка стане місцем пам’яті та сили», – зазначила в. о. генерального директора КО «Київзеленбуд» Вікторія Середіна.

Як повідомлялося, щороку 29 серпня відзначається День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-