У Києві викрили власника товариств, який постачав продукти загарбникам

У Києві викрили власника товариств, який постачав продукти загарбникам

Укрінформ
Правоохоронці викрили власника низки сільськогосподарських товариств та його спільника, які постачали продукцію псевдоміністерству на тимчасово захопленій території Запорізької області.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомив у Телеграмі.

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури повідомлено про підозру власнику товариств та його спільнику за фактом колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 28, ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, у 2022 році після захоплення частини територій Запорізької області власник шести сільськогосподарських товариств за сприяння спільника перереєстрував їх за російським законодавством.

Перебуваючи в столиці, він дистанційно керував господарською діяльністю підприємств. Довірена особа на захопленій території займалася організаційно-розпорядчими та адміністративно-фінансовими питаннями.

На понад 1000 га захопленої української землі ці підприємства вирощували, переробляли та надалі продавали сільгосппродукцію загарбникам.

Читайте також: У Києві викрили групу шахраїв, які планували продати пів мільйона фальшивих доларів

Зокрема, спільник уклав контракт з так званим «міністерством освіти і науки Запорізької області». Він постачав псевдооргану виготовлену продукцію. Частину отриманих коштів від реалізації товару вони сплачували у вигляді «податку».

Оскільки спільник знаходиться на тимчасово захопленій території, йому повідомлено про підозру заочно.

Як повідомляв Укрінформ, військова контррозвідка СБУ та Державне бюро розслідувань затримали на Київщині російського агента, який намагався вступити до підрозділу Десантно-штурмових військ ЗСУ для збору розвідувальних даних на користь РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-