Біля будівлі КМДА підняли прапор України

Біля будівлі КМДА підняли прапор України

Фото, відео
Укрінформ
Біля Київської міської державної адміністрації підняли прапор України.

Про це повідомив Київський міський голова Віталій Кличко у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Сьогодні, в День Державного Прапора України, за традицією, підняли наш синьо-жовтий стяг біля Київської мерії. Національний прапор – це один із символів державності і єдності нашого народу. Український прапор став ще й оберегом, з яким ідуть в бій наші захисники та захисниці, відстоюючи незалежність і свободу України у війні, з якою вдерлася в нашу країну росія», – написав Кличко.

Біля будівлі КМДА підняли прапор України / Фото: КМДА

Він зазначив, що з державним прапором українці виходили і на Майдан у боротьбі за демократію і європейське майбутнє нашої держави.

«Ще до офіційного проголошення незалежності України синьо-жовтий прапор майорів над багатьма українськими містами і селами. У Києві вперше державний прапор, освячений у Софійському соборі, офіційно підняли 24 липня 1990 року – на флагштоку перед будівлею Київської міської ради», – додав міський голова.

Читайте також: В Одесі на маяку розгорнули 18-метровий прапор України

Як повідомлялося, 23 серпня в Україні відзначають День Державного Прапора.

Свято встановлене на вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України та з метою виховання поваги громадян до державних символів України, згідно з указом Президента від 23 серпня 2004 року.

У 2009 році були внесені зміни до цього указу, та заснована щорічна офіційна церемонія підняття прапора 23 серпня по всій Україні.

Фото: КМДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-