У Києві керівників комунального підприємства підозрюють у розтраті на закупівлі пального

У Києві керівників комунального підприємства підозрюють у розтраті на закупівлі пального

Укрінформ
Керівнику одного з комунальних підприємств Деснянського району Києва і його заступнику повідомили про підозру за фактом розтрати 223 тис. грн на закупівлях пального.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська прокуратура повідомила у Телеграмі.

Згідно з матеріалами слідства, у вересні 2021 року комунальне підприємство провело відкриті торги на закупівлю нафти й дистилятів. За результатами процедури закупівлі переможцем було визнане товариство із найнижчою ціновою пропозицією та був укладений договір про закупівлю 33 тис. літрів бензину і 102 тис. літрів дизельного пального.

Надалі начальник комунального підприємства і його заступник уклали ряд додаткових угод до основного договору, що призвело до завищення ціни на продукцію.

Читайте також: Двох посадовців КМДА підозрюють у розтраті 64 мільйонів на «передислокацію» насосної станції

Крім цього, збільшення вартості за товар потягло за собою зменшення кількості поставок бензину й дизельного пального, ніж визначено закупівлею.

Висновком економічної експертизи встановлене придбання комунальним підприємством паливно-мастильних матеріалів за завищеними цінами на понад 223 тис. грн.

Підозрюваним інкримінують злочин за ч. 2 ст. 191 Кримінального кодексу України (розтрата бюджетних коштів). Санкція статті передбачає до 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Читайте також: Двох посадовців КМДА підозрюють у розтраті 64 мільйонів на «передислокацію» насосної станції

Як повідомляв Укрінформ, у Києві начальниці відділу управління освіти Дніпровської райдержадміністрації повідомили про підозру в закупівлі овочерізок для укриттів за ціною, завищеною майже на 300 тис. грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-