Готель «Експрес» у середмісті Києва повернули у державну власність

Готель «Експрес» у середмісті Києва повернули у державну власність

Укрінформ
Мінінфраструктури повернуло у державну власність після довготривалої оренди цілісний майновий комплекс готелю «Експрес» в Києві.

Про це повідомляє пресслужба міністерства у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Після закінчення терміну оренди 31 липня 2023 року наказами Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури та Регіонального відділення Фонду державного майна по м.Києву цілісний майновий комплекс готель “Експрес” повернуто з оренди державну власність», - йдеться в повідомленні.

В міністерстві наголошують, що готель перебував в оренді у приватної компанії з 2001 року. Мінінфраструктури, як орган управління, впродовж останніх років неодноразово зверталось до уповноважених органів щодо необхідності повернення з оренди готелю через порушення умов договору, а також завдані державі збитки через занижену вартість. Згідно з договором вартість квадратного метра приміщення у місяць складала у середньому 12 грн/кв.м. Тоді як за оцінками експертів міжнародних агенцій нерухомості вартість подібних обʼєктів у центрі столиці складає щонайменше 800 грн/кв.м

В Мінінфраструктури зауважують, що попри законні дії та підстави колишній орендар не допускає представників держави на обʼєкт, перешкоджає роботі аудиторів та намагається здійснити рейдерське захоплення готелю “Експрес”.

Читайте також: МКІП вимагає від Івано-Франківської ОВА інформації про реконструкцію готелю «Дністер»

Міністерство вже звернулося до правоохоронних органів для забезпечення законних прав держави на майно.

Як повідомлялося, Уряд зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт №9156 про вдосконалення процедури оскарження у сферах державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-