Кличко заявляє, що міська влада не дозволяла зносити 200-річний будинок на Подолі

Кличко заявляє, що міська влада не дозволяла зносити 200-річний будинок на Подолі

Укрінформ
Міська влада готує звернення до правоохоронних органів щодо перевірки законності дій власника понад 200-річного будинку на Подолі.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив Київський міський голова Віталій Кличко.

"Щодо кричущого випадку знесення понад 200-річного будинку на Подолі, на що міська влада не давала жодних дозволів чи погоджень. По-перше, я ініціюю розірвання Київрадою договору оренди (від 2009 року) на Ярославській, 13-Б. Оскільки приватний власник, всупереч усім нормам і здоровому глузду, прикрившись листом Мінкульту, вирішив, що може паплюжити історичну спадщину нашого міста. По-друге, міська влада готує звернення до правоохоронних органів щодо перевірки законності дій власника", - повідомив Кличко.

Він зазначив, що також ініціюватиме ухвалення Київрадою рішення щодо заборони реконструкції та інших дій з будівлями міста, яким більш як 100 років (незалежно від того, внесений цей будинок в реєстр чи ні), - без висновків містобудівної ради.

Кличко закликав Верховну Раду ухвалити в другому читанні законопроєкт 0895 (від 2019 року), який дозволить місцевій владі примусово викупати у безвідповідальних приватних власників, повертати у власність громади памʼятки архітектури, старовинні приміщення, які власники належно не утримують, що призводить до їх руйнування. Цей законопроєкт стосується охорони культурної спадщини всієї країни.

Читайте також: Втрата цієї будівлі буде втратою цілого пласта історії дерев’яного мереживного будівництва в Києві

Як повідомлялося, вранці 10 серпня забудовник зніс 200-річну садибу на Подолі, що була зразком київської житлової деревʼяної забудови ХІХ ст. Стародавній маєток був розташований на Ярославській, 13 Б.

Фото: Kateryna Butko/Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-