У Києві проведуть штабні тренування на предмет стійкості життєзабезпечення міста

У Києві проведуть штабні тренування на предмет стійкості життєзабезпечення міста

Укрінформ
У серпні в столиці планують провести штабні тренування на предмет стійкості системи життєзабезпечення міста під час можливого блекауту.

Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв, передає Укрінформ із посиланням на КМДА.

За його словами, “такі тренування допоможуть більш ретельно відпрацювати різні варіанти розвитку подій під час опалювального сезону, у тому числі й з найгіршими умовами. Це, зокрема сценарії дій у випадку пошкодження об’єктів інфраструктури”.

Читайте також: Двох посадовців КМДА підозрюють у розтраті 64 мільйонів на «передислокацію» насосної станції

Він зазначив, що “наразі місто відпрацьовує близько 15 сценаріїв”.

Пантелеєв також зауважив, що “минулого року одним із ключових питань було забезпечення генераторами пунктів обігріву”.

“Майно та обладнання, яким їх оснастили минулого року, зберігається в порядку й буде швидко розгорнуте. Я зараз щотижня здійснюю інспекції й перевіряю готовність різних об’єктів та обладнання до зими, зокрема пункти обігріву та укриття. З керівником району без попередження оглядаємо обрані об’єкти. Вже перевірили Оболонський та Голосіївський райони. Таким чином контролюємо, як районна влада відпрацьовує план підготовки до зими. Котельні невеликої потужності, які можуть працювати від генераторів, уже ними оснащені. Генераторами оснащені й частина об’єктів водопостачання та водовідведення. Деякі ОСББ та ЖБК також ставлять собі ці прилади на системи циркуляції теплоносія та підкачування води”, - заявив Пантелеєв.

Він додав, що “у минулу зиму ми входили як у невідомість. У майбутню – розуміємо, що нас може очікувати та розуміємо, наскільки може бути нелегко. На сьогодні дві третини робіт вже виконали. Є план підготовки, графік, за яким рухаємось”.

Читайте також: В Україні перевірять готовність Пунктів незламності до зими – Шмигаль

“Ще два місяці є на проведення необхідних робіт та ремонтів. До 1 жовтня плануємо завершити”, – наголосив Пантелеєв.

Як повідомлялось, у Києві внаслідок ворожих ударів серйозно пошкоджено близько 63% обладнання, необхідного для нормального й стабільного проходження осінньо-зимового періоду, насамперед це обладнання для виробництва електроенергії. Триває його відновлення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-