Тризуб підняли на «Батьківщину-матір» у Києві

Тризуб підняли на «Батьківщину-матір» у Києві

Фото
Укрінформ
Вранці 6 серпня у парку Слави встановили тризуб на щит монумента "Батьківщина-мати".

Національний музей історії України у Другій світовій війні повідомив про встановлення Тризуба, опублікувавши відповідне відео у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"6 серпня сталевий Тризуб піднявся на висоту 90 м - до щита найвищого монумента Європи "Батьківщина-мати". Це сталося в межах проєкту "Тризуб Батьківщини" та процесу декомунізації. Попереду ще тривалі роботи", - ідеться в повідомленні.

Тризуб підняли на «Батьківщину-матір» у Києві Фото: Руслан Канюка, Укрінформ

Своєю чергою, Міністерство культури та інформаційної політики України у Телеграмі повідомило, що нарешті Тризуб було піднято на щит монумента "Батьківщина-мати" і він зайняв своє місце.

"Ми віримо, що ця зміна стане початком нового етапу у відродженні нашої культури та ідентичності, остаточної відмови від радянських та російських символів та наративів", - сказано в повідомленні.

У МКІП також подякували донорам та партнерам Монобанк, Ощадбанк, ПУМБ, Нова Пошта, Благодійний фонд BGV Геннадія Буткевича, ПриватБанк, Український Аграрний Холдинг, Перша Приватна Броварня, КАН Девелопмент, ОТП Банк, WOG.

Читайте також: Олексій Пергаменщик, скульптор, який творить Тризуб на щиті «Батьківщини-Матері»

Як передає Укрінформ, у липні Державна інспекція архітектури та містобудування України видала дозвіл на ремонт щита монумента "Батьківщина-мати" у Києві. Проєктними рішеннями передбачена заміна встановленого на щиті радянського герба на Тризуб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-