У Києві відкрили мурал із дівчиною, яка на початку війни врятувала собак з Ірпеня

У Києві відкрили мурал із дівчиною, яка на початку війни врятувала собак з Ірпеня

Фото
Укрінформ
У центрі Києва відкрили мурал “Сім'я для чотирилапого”, присвячений темі адопції тварин.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Ініціатором проєкту виступила компанія Suziria Group, щоб привернути увагу суспільства до проблеми безпритульних тварин.

“За допомогою муралу та інших наших проєктів з адопції ми хочемо популяризувати усиновлення чотирилапих, аби якомога більша кількість хвостатих знайшли люблячі сім’ї", – зазначила співвласниця і голова наглядової ради групи компаній Suziria Group Поліна Кошарна.

На її думку, у довгостроковій перспективі це допоможе зменшити кількість безпритульних тварин в Україні і навантаження на притулки.

Головною героїнею муралу стала зооволонтерка Анастасія Тиха, яка разом із чоловіком пішки вивела з охопленого війною Ірпеня близько 30 тварин, зокрема собак з інвалідністю.

Читайте також: Кожне життя важливе: як волонтери рятують тварин у затопленому Херсоні

Фото, яке зробив відомий фотограф Крістофер Очіконе, облетіло весь світ і стало символом відваги українців, які навіть у найважчі часи, ризикуючи життям, не забувають про домашніх улюбленців.

Фото: Крістофер Очіконе

Зооволонтерка зауважила, що притулки все ще наповнюються значно швидше, аніж розвантажуються.

“Тема адопції дуже важлива зараз. Наприклад, до мого притулку за день може приїхати 10-15 тварин, особливо якщо це евакуація з прифронтових міст, а за місяць у родину їде 2-3 тварини. Крім того, сім'ю тварині знайти дуже складно, не всі люди готові брати тварин з притулку. Я сподіваюсь, що цей мурал приверне увагу до проблеми адопції тварин”, - сказала Тиха.

Читайте також: У Києві зоозахисники вшанували память тварин, що загинули під час окупації Бородянки

Мурал “Сім`я для чотирилапого” знаходиться за адресою вул. Золотоустівська, 23. Розробкою та нанесенням зображення займалась творча група “Кайлас-В”, яка з 2002 року створила понад 70 муралів в Україні та за її межами. Серед них – "Свята Джавеліна", "Грушевський" та "Крути" у Києві.

Як повідомлялось, в Україні налічується близько 150 тисяч тварин, що потребують допомоги, у прифронтових областях тварин у притулках побільшало вдвічі.

Перше фото з сайту tykyiv.com: Олександр Панченко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-