Мурал Бенксі «Діти на «гойдалках» на Хрещатику законсервують

Мурал Бенксі «Діти на «гойдалках» на Хрещатику законсервують

Укрінформ
У Києві законсервують для подальшого збереження мурал британського художника Бенксі “Діти на "гойдалках”, що на перехресті вулиці Хрещатик і алеї Героїв Небесної Сотні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська державна адміністрація.

“Комунальний заклад “Центр консервації предметів археології” розпочав роботу з консервації відомого муралу Бенксі “Діти на "гойдалках”, що нанесений на бетонних блоках, для подальшого збереження. Фахівці вже відпрацювали тестові ділянки, щоб розпочати роботу безпосередньо з артобʼєктом”, - ідеться у повідомленні.

За словами заступника голови КМДА зі здійснення самоврядних повноважень Володимира Прокопіва, у міста не було жодного сумніву, що цей мурал всесвітньо відомого артхудожника в Києві потрібно зберегти для майбутніх поколінь.

Департамент охорони культурної спадщини спільно з комунальним закладом “Центр консервації предметів археології” провели всі необхідні науково-дослідні та проєктні роботи з метою фіксації та збереження робіт Бенксі.

“Центр звернувся до архітектурно-реставраційної майстерні з пропозицією провести на безоплатній основі науково-технологічні дослідження з метою консервації витвору сучасного стріт-арт мистецтва. Фахівці погодились і вже проводять відповідні роботи для якісного збереження муралу. Роботи Бенксі мають культурне та історичне значення для країни як пам’ятка того, що світло обов’язково перемагає темряву. Тому ми маємо його зберегти”, – зазначив Прокопів.

Читайте також: У Бородянці презентували систему для збереження робіт Бенксі від вандалів та середовища

У КМДА нагадали, що у листопаді 2022 року в Україні побував британський художник Бенксі, відомий майстер стріт-арту. Він створив у Києві і Київській області сім авторських муралів, два з яких – безпосередньо у столиці.

Як повідомляв Укрінформ, у травні в Ірпені Київської області перевезли шматок стіни з графіті всесвітньо відомого англійського стріт-арт художника Бенксі.

Фото: kyivcity.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-