«Ліси України» відкрили під Києвом перший рекреаційний пункт

«Ліси України» відкрили під Києвом перший рекреаційний пункт

Фото
Укрінформ
Перший зі 120 запланованих до відкриття рекреаційних пунктів запрацював на базі Столичного лісового офісу.

Про це розповів у своїй колонці виданню Lb.ua в. о. генерального директора державного підприємства «Ліси України» Юрій Болоховець, передає Укрінформ.

«Відкриваємо перший зі 120 рекреаційних пунктів у рамках програми розвитку рекреації. Нещодавно ми анонсували, що плануємо розвивати напрям рекреаційних пунктів по всій країні. Пілотний проєкт запустили на базі Столичного лісового офісу», - йдеться в повідомленні.

Очільник підприємства наголосив, що це перша в історії українського лісового господарства програма розвитку рекреації всеукраїнського рівня. Нею передбачено створення по всій країні п’яти класів осередків дозвілля – від невеличких, найпростіших до комплексів з повноцінною інфраструктурою. Проєктування триватиме за модульним принципом на основі типових малих архітектурних форм.

Загальна сума інвестицій у проєкт перевищить 100 млн грн.

За інформацією Болоховця, упродовж року «Ліси України» планують відкрити понад 100 рекреаційних пунктів по всій країні.

Читайте також: Держпідприємство «Ліси України» розробляє стратегію розвитку галузі для залучення інвестицій

Також на підприємстві триває робота над укладанням мапи рекреаційних пунктів. Розташовуватимуться вони переважно вздовж трас. Наразі філії ДП «Ліси України» проводять роботи з розчищення та облаштування ділянок під будівництво, проведення комунікацій.

Як повідомлялося, ДП «Ліси України» у січні - червні 2023 року отримало 1,6 млрд грн чистого прибутку, що вдвічі більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Фото: lb.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-