Податкова викрила у мережі магазинів Києва схему видачі імітованих фіскальних чеків

Податкова викрила у мережі магазинів Києва схему видачі імітованих фіскальних чеків

Укрінформ
Державна податкова служба викрила у Києві мережу магазинів, у якій при продажу товару за готівку видавалися чеки, що імітують фіскальні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ДПС.

"За результатами контрольно-перевірочних заходів підтверджено організацію окремими платниками податків схеми реалізації товарів через програмні РРО та РРО із використанням програмного забезпечення, яке дозволяє приховувати реальні виторги для отримання незаконних прибутків", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що фахівцями ГУ ДПС у м. Києві виявлено мережу магазинів, у якій при продажу товару за готівку видавалися чеки, що імітують фіскальні, створені за допомогою традиційного РРО із зазначенням всіх необхідних реквізитів оригінальних чеків (фіскальний номер РРО, заводський номер РРО тощо), що належать зареєстрованому в ДПС РРО. При цьому інформація про такі операції не надсилалась до Системи обліку даних РРО.

За ініціативи ДПС у червні – липні 2023 року працівниками територіального підрозділу податкового аудиту у м. Києві організовано та проведено 7 фактичних перевірок мережі магазинів на території столиці України.

Як приклад, у ході проведення фактичної перевірки одного з магазинів вказаної мережі податківцями виявлено та задокументовано проведення готівкових розрахункових операцій при продажу товарів, у т. ч. підакцизних, без застосування фіскалізованого РРО з видачею спотворених розрахункових документів на загальну суму понад 6,3 млн гривень.

Читайте також: Гральний бізнес активізував сплату податків після початку розслідування БЕБ

Як повідомлялось, Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт №8401, який повертає систему оподаткування у довоєнний стан. Закон набере чинності з 1 серпня 2023 року. Документом, з 1 серпня частково скасовується чинний мораторій на проведення перевірок для підакцизних товарів (алкоголь, тютюн, пальне), грального бізнесу та фінансових послуг. Відповідальність за порушення у сфері застосування РРО буде повернута з 1 жовтня. Водночас передбачене звільнення від фінансової відповідальності за порушення з РРО (за винятком порушень під час торгівлі підакцизними товарами), якщо вони були вчинені на прифронтових територіях (у тому числі територіях можливих бойових дій).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-