Кличко обіцяє виважене рішення щодо подовження часу роботи ресторанів і кафе у Києві

Кличко обіцяє виважене рішення щодо подовження часу роботи ресторанів і кафе у Києві

Укрінформ
Виважене рішення щодо подовження часу роботи закладів громадського харчування у Києві буде ухвалене з урахуванням інтересів бізнесу й дотримання правил воєнного стану.

Як передає Укрінформ, про це Київський міський голова Віталій Кличко повідомив у Телеграмі.

Як повідомив столичний мер, він зустрівся з представниками Національної ресторанної асоціації України.

"Підприємці кілька днів тому звернулися до міської влади, аби Рада оборони столиці розглянула питання про подовження часу роботи закладів громадського харчування Києва", - нагадав Кличко.

Він зауважив, що "вислухав всі аргументи бізнесу. Підприємці зазначають, що подовження роботи закладів на одну годину – до 23:00, сприятиме поліпшенню економічної ситуації в місті, створенню додаткових робочих місць, збільшенню надходжень від податків, зборів і платежів до бюджетів усіх рівнів".

Підприємці просять переглянути дозволений час роботи, оскільки обмеження до 22:00 було ухвалене, коли комендантська година розпочиналася в 23:00, а зараз вона - з 00:00. "До того ж, як зазначають підприємці, в багатьох великих містах заклади харчування працюють зараз до 23:00", - підкреслив мер Києва.

"Ми розуміємо, що бізнес повинен працювати, економіка повинна отримувати податки, а люди - мати роботу. Разом з тим, субʼєкти господарювання повинні дотримуватися правил безпеки в умовах воєнного стану. А також - дбати про те, щоб персонал, який у них працює, встигав дістатися додому до початку комендантської години", - наголосив Кличко.

Він запевнив, що виважене рішення буде ухвалене, враховуючи інтереси бізнесу й дотримання правил воєнного стану.

Читайте також: Кличко - про ремонт на вулиці Хмельницького: Місто витрачає кошти лише на пісок і цемент

Як повідомлялося, в Києві комендантська година діє з 00:00 до 05:00.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-