У серпні оголосять тендер щодо реставрації мосту Патона

У серпні оголосять тендер щодо реставрації мосту Патона

Укрінформ
Служба відновлення у Київській області наприкінці серпня 2023 року оголосить тендер на проєктування реставраційних робіт мосту імені Євгена Патона.

Про це у Фейсбуці повідомляє Міністерство відновлення за результатами огляду ключових столичних мостів Комісією з перевірки стану мостових споруд, передає Укрінформ.

«Перший етап оцінки стану мостів почався зі столиці. На черзі – мостові споруди в інших регіонах. Особливу увагу приділимо позакласним об’єктам з великою інтенсивністю руху та важливими з точки зору логістики і мобільності населення», - зазначив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач.

Зазначається, що першими обʼєктами огляду стали міст ім.Є.Патона та місту Метро у Києві. Експерти провели візуальний огляд об’єктів, зафіксували на відео та фото найбільш критичні пошкодження мостів. Зокрема, було виявлено суцільну корозію балок та головних елементів прогонів, поздовжні тріщини у поверхнях опор з утворенням сталактитних відкладень всередині, руйнування бетону, наскрізна корозія балок у місцях зʼєднання з поперечними вузлами. Всі ці пошкодження будуть внесені до акту огляду за результатами перевірки.

Наприкінці серпня Служба відновлення у Київській області оголосить тендер на проєктування реставраційних робіт мостової споруди.

Читайте також: Кличко розповів про стан аварійних мостів у Києві

Як повідомлялось, Комісія з перевірки стану мостів в Україні створена на виконання рішення Ради національної безпеки та оборони від 23 червня 2023 року. Її очолив віцепрем'єр-міністр з відновлення України – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Попередні висновки комісії свідчать, що майже 10% українських мостових споруд знаходяться в аварійному стані. Серед них – два великих мости з високою інтенсивністю руху, які розташовані у Києві – міст ім.Є.Патона та міст Метро. Вони мають пропускну здатність 150 тисяч транспортних засобів на добу та значний вплив на економіку столиці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-