Столичного бізнесмена судитимуть за несплату 17 мільйонів податків

Столичного бізнесмена судитимуть за несплату 17 мільйонів податків

Укрінформ
У Києві керівник підприємства постане перед судом за несплату 17 млн грн податків під час ввезення на територію України палива для реактивних двигунів.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська прокуратура повідомляє у Телеграмі.

Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт відносно керівника столичного підприємства за обвинуваченням в умисному ухиленні від сплати податків у особливо великих розмірах, видачі службовою особою завідомо неправдивого офіційного документа та використанні завідомо підробленого документа (ч. 3 ст. 212, ч. 1 ст. 366, ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України).

Згідно з матеріалами слідства, у 2019 році керівник підприємства розробив та реалізував схему ухилення від сплати податків під час ввезення на територію України палива для реактивних двигунів.

Читайте також: БЕБ викрило схему ухилення від податків при імпорті авіаційного палива

«Так, для мінімізації податкових зобов’язань підприємець скористався пільговим механізмом сплати податків, використавши підроблений вексель та зазначивши в офіційних документах неправдиву інформацію про те, що отримувачем цього палива є підприємство із забезпечення державного матеріального резерву», - ідеться у повідомленні.

Таким чином керівник компанії ухилився від сплати 17 млн грн податків.

Читайте також: Гральний бізнес від початку року сплатив майже ₴3 мільярди податків – депутат

З метою відшкодування завданих збитків прокурор заявив цивільний позов на 17 млн грн. Також накладений арешт на майно підозрюваного на загальну суму 5,6 млн грн.

Як повідомляв Укрінформ, Бюро економічної безпеки викрило схему ухилення від сплати податків при імпорті авіаційного палива.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-