БЕБ викрило схему ухилення від податків при імпорті авіаційного палива

БЕБ викрило схему ухилення від податків при імпорті авіаційного палива

Укрінформ
Бюро економічної безпеки викрило схему ухилення від сплати податків при імпорті авіаційного палива.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба БЕБ.

"Детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки у місті Києві завершили досудове розслідування за ознаками умисного ухилення від сплати акцизного податку та податку на додану вартість. Сума завданих державі збитків становить понад 17 млн грн", - йдеться в повідомленні.

Слідством встановлено, що керівник підприємства у 2019 році уклав договір із європейською компанією про поставку авіаційного палива. У результаті, фігурант використав підроблені документи та зазначив неправдиву інформацію про те, що отримувачем цього палива є підприємство із забезпечення Державного агентства резерву України. Таким чином, дії службової особи призвели до фактичного ненадходження до державного бюджету коштів в особливо великих розмірах.

Читайте також: Гральний бізнес активізував сплату податків після початку розслідування БЕБ

У межах кримінального провадження було накладено арешт на майно особи на загальну суму понад 5 млн грн та обрано підозрюваному запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 214 тис. грн. Справу скеровано до суду. З метою відшкодування завданих державі збитків прокурором заявлено цивільний позов у кримінальному провадженні на суму 17 млн грн.

Як повідомляв Укрінформ, Бюро економічної безпеки у травні упередило незаконне відшкодування ПДВ на понад 210 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-