З обліку та мапи укриттів у Києві зняли близько тисячі об’єктів

З обліку та мапи укриттів у Києві зняли близько тисячі об’єктів

Укрінформ
Після рішення комісії щодо непридатності значної кількості укриттів у Києві, з обліку та мапи було знято близько тисячі об’єктів.

Про це у Телеграмі повідомила Київська міська військова адміністрація, передає Укрінформ.

“Після рішення комісії щодо непридатності значної кількості укриттів, з обліку та мапи було знято близько однієї тисячі об’єктів. Це, своєю чергою, вимагає в найкоротші терміни наростити кількість укриттів, які мають забезпечити захист населення”, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в якості одного з варіантів вирішення проблеми Київська міська військова адміністрація ініціювала зустріч з представниками великого бізнесу, які володіють значними площами підземних просторів.

Йшлося про надання можливості мешканцям Києва отримати безпеку в найпростіших укриттях підземного простору, які сьогодні є у бізнесу – підземних паркінгах, господарчих приміщеннях тощо.

Повідомляється, що ці найпростіші укриття будуть нанесені на мапи Фонду захисних споруд виключно в статусі як «найпростіші укриття».

Читайте також: Чиновника Святошинської РДА відсторонили через розкрадання при ремонті укриттів

У КМВА запевнили, що до них буде забезпечений цілодобовий безперешкодний доступ, а обладнані вони будуть лише найнеобхіднішим – місцями для сидіння, засобами пожежогасіння, медичними аптечками та питною водою.

“Частина представників великих ТРЦ та інших закладів сфери торгівлі і обслуговування вже зголосилися піти назустріч і готові надати свої площі для захисту киян. Дехто ще вагається, але військова адміністрація готова допомогти вирішувати усі проблеми, аби в найкоротший строки забезпечити населення столиці максимальною кількістю укриттів”, - додали у КМВА.

Як повідомляв Укрінформ, придатні до використання укриття становлять 77% від загальної кількості бомбосховищ і здатні вмістити 43% населення України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-