У Києві родичі загиблих бійців вимагали створення Національного військового кладовища

У Києві родичі загиблих бійців вимагали створення Національного військового кладовища

Фото
Укрінформ
У Києві на Майдані Незалежності відбулась мирна акція родин загиблих військових, які вимагали будівництва Національного військового меморіального кладовища.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Національне військове кладовище, обіцяне владою у цьому році, так і не почало будуватись. Влада має нас почути і зрозуміти, що кладовище для військовослужбовців, які загинули в цій війні, не може чекати”, - наголосила мама загиблого героя, голова громадської організації родин загиблих захисників України “Серце назовні” Віра Литвиненко.

Учасники акції вийшли з плакатами “Національне військове кладовище має бути в Биківні в 2023 році!”, “Військове кладовище не може чекати!”, “Влада, де український Арлінгтон?”.

Крім того, на Майдані стояли символічні скриньки, в яких має зберігатись прах, це символ того, що бійці, які загинули на цій війні, досі не поховані, вони стоять в скриньках вдома або на тимчасовому зберіганні в крематорії.

Читайте також: Петиція про створення меморіалу полку «Азов» на Співочому полі набрала необхідну кількість голосів

Литвиненко повідомила, що Міністерство у справах ветеранів стало замовником Національного військового кладовища у Києві. За її словами, разом з представниками міністерства родини загиблих виїжджали на огляд земельних ділянок, брали участь у нарадах, пресконференціях, звертались з листами до міського голови, міністра культури, Президента, Офісу Президента, Кабінету Міністрів, щоб земельна ділянка була виділена якнайшвидше, але поки що цього не відбулось.

У Києві родини загиблих військових вимагали створення Національного військового кладовища / Фото: Кирило Чуботін, Укрінформ

Як повідомлялося, у травні 2022 року Верховна Рада ухвалила закон, яким передбачається створення Національного військового меморіального кладовища. Закон передбачає розміщення меморіального архітектурного комплексу на спеціально відведеній земельній ділянці, включно з військовим кладовищем, музейним комплексом, ритуальною будівлею та спорудою для почесних поховань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-