Понад 200 потерпілих: у Києві чоловік розбещував дітей і продавав порнографію за кордон

Понад 200 потерпілих: у Києві чоловік розбещував дітей і продавав порнографію за кордон

Укрінформ
Столичні поліцейські викрили зловмисника, який розбещував дітей та продавав порнографію за кордон.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Національної поліції.

«Кривдник надсилав 12-річний школярці порнографічні фото та вимагав у відповідь аналогічні зображення. Крім того, в ході досудового розслідування правоохоронці встановили ще понад 200 потерпілих малолітніх та неповнолітніх дівчат від дій фігуранта. Наступні 15 років зловмисник може провести за ґратами», - йдеться у повідомленні.

Навесні 2022 року слідчі слідчого управління поліції Києва отримали інформацію від працівників Департаменту кіберполіції Національної поліції України про те, що невідомий чоловік надсилає порнографічний контент 12-річній киянці та вимагає від неї такі ж фото у відповідь. Слідчі з розслідування сексуальних злочинів відносно дітей упродовж кількох днів встановили 35-річного мешканця столиці та з'ясували, що це був не єдиний епізод злочину.

Читайте також: У Києві затримали чоловіка, який розбещував підлітків

«Ми виявили та вилучили більше 4 терабайтів дитячого порнографічного контенту на комп’ютері та флеш-носіях чоловіка. При подальшому відпрацюванні встановили 181 епізод його злочинної діяльності та більше 200 дівчаток віком від 10-ти до 17-ти років як з України, так і з іноземних країн, які постраждали від дій фігуранта. Кривдник знаходив дівчат у соціальних мережах та, видаючи себе за їх однолітків, спілкувався з ними на сексуальні теми, виманював фотографії шляхом обману, підкупом, шантажем та погрозами вбивством чи зґвалтуванням. Окрім того, за деякими школярками навіть слідкував дорогою зі школи додому у реальному житті. Дитячу порнографію він продавав за кордон та протягом тривалого часу такої діяльності отримав мільйонні прибутки. Наразі ми встановили одного з постійних іноземних «клієнтів», який купував у зловмисника дитячий порноконтент та двох його спільників, один з яких є громадянином РФ», - сказав старший слідчий слідчого управління поліції Києва Дмитро Федорко.

Правоохоронці розшукали та опитали 15 дівчат з різних областей України, які постраждали від дій фігуранта. Деякі з них сказали, що намагалися вчинити самогубство, адже не витримували психологічного тиску, погроз та шантажу від зловмисника.

Читайте також: У Сумах правоохоронець схилив до статевих стосунків неповнолітню – його затримали

Поліцейські зібрали доказову базу злочинних дій зловмисника та за процесуального керівництва Київської міської прокуратури слідчі оголосили йому про підозри у скоєнні злочинів, передбачених Кримінальним кодексом України: ч. 1 та 2 ст. 156 - розбещення неповнолітніх, ч. 1, 2, 3, 4 та 5 ст. 301 - ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів; ч. 1, 2, 3 та 4 ст. 301-1 - одержання доступу до дитячої порнографії, її придбання, зберігання, ввезення, перевезення чи інше переміщення, виготовлення, збут і розповсюдження.

Слідчі скерували обвинувальний акт відносно чоловіка до суду для розгляду справи по суті.

Фігуранту загрожує до 15-ти років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-