Поліція Києва з початку повномасштабної війни відкрила 261 справу щодо псевдомінувань

Поліція Києва з початку повномасштабної війни відкрила 261 справу щодо псевдомінувань

Ексклюзив
Укрінформ
Столична поліція із 24 лютого 2022 року зареєструвала 261 кримінальне провадження щодо неправдивих повідомлень про замінування об'єктів, розташованих у Києві.

Про це йдеться у відповіді слідчого управління Головного управління Нацполіції у місті Києві на інформаційний запит Укрінформу.

“У період із 24.02.2022 по 31.05.2023 слідчими підрозділами Головного управління Національної поліції у м. Києві зареєстровано до Єдиного реєстру досудових розслідувань 261 кримінальне провадження за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого статтею 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України”, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що з 1 січня по 31 травня цього року столична поліція зареєструвала 123 справи цієї категорії.

Окрім того, столична поліція з 24 лютого минулого року по 31 травня цього року зареєструвала 1044 неправдивих повідомлення про замінування об'єктів до Єдиного обліку заяв і повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події управлінь поліції, розташованих у столиці.

“Із них у період із 1 січня по 31 травня 2023 року було зареєстровано 646 повідомлень цієї категорії, які у подальшому були приєднані до вищевказаних кримінальних проваджень”, - заявили правоохоронці.

Читайте також: В Одесі повідомили про замінування Малиновського суду – людей евакуювали

За даними поліції Києва, із 24 лютого 2022 року по 31 травня цього року у 19 справах 16 особам було вручено повідомлення про підозру, з яких із 1 січня по 31 травня цього року у 6 справах було вручено повідомлення про підозру 6 особам.

Як поінформували у відомстві, основними об'єктами, про замінування яких повідомляється, є бізнес-центри, ТРЦ, заводи, готелі, кінотеатри, спортивні клуби, аеропорти, вокзали, медзаклади, заклади дошкільного виховання, органи влади та інші установи, розташовані у різних районах столиці та інших міст України.

Як повідомлялося, 9 червня у Києві поліцейські перевірили повідомлення про замінування 74-ї школи, що розташована у Солом’янському районі міста, і не знайшли небезпечних предметів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-