У центрі Києва переклали вже понад 3 тисячі квадратних метрів бруківки

У центрі Києва переклали вже понад 3 тисячі квадратних метрів бруківки

Фото
Укрінформ
У центрі Києва на вулиці Богдана Хмельницького триває ремонт дорожнього покриття, вже відремонтували 3 тис. 150 кв. м покриття із бруківки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська державна адміністрація.

«Загалом заплановано оновити 10 000 кв. м у межах від вул. Хрещатик до вул. Володимирської», - ідеться у повідомленні.

За інформацією департаменту транспортної інфраструктури КМДА, кошти на оновлення вулиці витрачають мінімальні – лише на закупку піску та цементу.

Для вирівнювання дорожнього покриття перекладається стара гранітна бруківка. Завдяки такому ремонту ліквідовуються просідання, нерівності та інші проблемні місця проїжджої частини.

«Щоб мінімізувати витрати, дорожня служба столиці виконує ремонт власними силами – залучені працівники районних ШЕУ комунальної корпорації «Київавтодор». Гранітну бруківку знімають, очищають, калібрують. Фактично 100% бруківки повертають на місце після ремонту основи дороги. Саме завдяки цьому ліквідовують просідання, колійності та інші нерівності проїжджої частини», – підкреслили в департаменті.

Роботи здійснюють без вихідних, дорожники працюють у дві зміни. Ремонт виконують у рамках експлуатаційного утримання вулиці працівники шляхово-експлуатаційного управління з ремонту та утримання автомобільних шляхів та споруд на них без залучення підрядних організацій.

У рамках ремонту на вулиці Богдана Хмельницького облаштовують пішохідні переходи з червоно-білого мощення. Загалом буде сім переходів. Над двома вже закінчують працювати.

Зокрема облаштували дублюючий перехід підземного переходу на перетині з вулицею Чикаленка (станція метро «Театральна»).

Читайте також: Рух столичним бульваром Лесі Українки обмежили до кінця липня

Окрім того, у рамках ремонту облаштують 12 понижень на переходах. Для пониження на перетині з вулиці Терещенківською дорожники переносять світлофор і зливоприймачі.

У КМДА нагадали, що на вулиці Богдана Хмельницького бруківка з’явилась наприкінці ХІХ століття (разом із прокладанням трамвайної лінії в 1892 році). Трамвай із цієї вулиці прибрали у 1934 році, а бруківку ХІХ століття почали замінювати в період післявоєнної відбудови. Орієнтовно у 1950-57 роках стара бруківка була замінена.

Під час ремонту, який триває зараз, бруківку залишають. Це перший масштабний ремонт вулиці Богдана Хмельницького з 50-х років минулого століття.

Як повідомляв Укрінформ, 28 червня у столиці в зв’язку з дорожніми роботами на Севастопольській площі змінено рух кількох маршрутів громадського транспорту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-