У Києві викрили ІТ-шників, які працювали на російських загарбників

У Києві викрили ІТ-шників, які працювали на російських загарбників

Фото
Укрінформ
Правоохоронці викрили київську ІТ-компанію, яка планувала надавати російським загарбникам віддалений доступ до інформації з електронних систем Донецької обласної військової адміністрації.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

За процесуального керівництва Офісу генпрокурора одному з керівників столичної ІТ-компанії та п’яти його спільникам, які переховуються на тимчасово захоплених територіях, повідомили про підозру у сприянні діяльності терористичної організації (ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, службові особи компанії, яка встановлювала програмне забезпечення в держустанові, надали віддалений доступ представникам терористичної організації «ДНР».

«Завдяки отриманому онлайн-доступу підозрювані планували регулярно «зливати» інформацію з е-документообігу однієї з обласних військових адміністрації на користь представників спецслужб РФ», - ідеться у повідомленні.

Як у Телеграмі повідомляє Служба безпеки України, у ході комплексних заходів співробітники СБУ встановили, що найбільше ворога цікавили відомості про наслідки російських повітряних ударів по енергетичній інфраструктурі регіону.

Також загарбники хотіли знати точні координати електропідстанцій, на яких проводились або ще тривають ремонтно-відновлювальні роботи після обстрілів. Це допомогло б ворогу спланувати та здійснити повторні повітряні атаки на них.

Читайте також: СБУ затримала російського агента, який збирав дані про рух ЗСУ під Бахмутом

Під час обшуків в офісі ІТ-компанії та в помешканнях фігурантів у Києві виявлено комп’ютери та мобільні телефони із доказами підривної діяльності; печатки і документи, що вказують на ведення «спільного бізнесу» з донецькою «філією».

На підставі зібраних доказів затримано одного з керівників столичного підрядника. Вирішується питання притягнення до відповідальності п’ятьох його спільників з тимчасово окупованого Донецька.

Зловмисникам загрожує до 15 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Як повідомляв Укрінформ, контррозвідка СБУ під час багатоетапної спецоперації викрила агента Головного управління Генштабу ЗС РФ (відомого як ГРУ), який для зриву контрнаступу ЗСУ планував підірвати залізницю на Дніпропетпровщині.

Фото: Офіс Генпрокурора/Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-