У Києві вшанували пам'ять загиблого військового Володимира Мукана

У Києві вшанували пам'ять загиблого військового Володимира Мукана

Фото
Укрінформ
У столиці пройшов пам'ятний захід, присвячений Володимирові Мукану – молодшому лейтенанту Збройних Сил України із позивним “Блискавка”, журналістові, піарнику, випускникові КНУ імені Тараса Шевченка, який загинув під час виконання бойового завдання в Бахмуті 29 квітня 2023 року. 

Про це передає кореспондент Укрінформу.

“Сьогодні ми віддаємо шану герою священної війни з Росією, який поліг у бою, Володимиру Мукану, який практично з перших днів повномасштабного вторгнення росіян пішов воювати. Дякуємо батькам за такого сина, школі — за такого учня, університету, інституту філології — за справжнього громадянина, патріота України, який боронив нашу землю. Величезний біль утрати не передати словами”, - сказав директор ННІ філології Григорій Семенюк.

Присутні вшанували пам'ять загиблого військовослужбовця хвилиною мовчання і переглянули кількахвилинне відео про нього.

Читайте також: В Україні проходить акція «Дзвіночки» із вшанування пам'яті загиблих дітей

Сестра Володимира Наталія Мукан зазначила, що він був для неї не тільки старшим братом, а і найкращим другом, вчителем та провідником. “Я пам'ятаю всі його поради, всі наші щирі теплі розмови і він точно буде жити у моєму серці”, - сказала сестра Мукана.

Дружина загиблого військовослужбовця Анна Мукан розповіла, що її чоловік умів кохати по-особливому. “Володя ніколи не давав мені забути, що я бажана і потрібна йому. Часто дякував за буденні, побутові дрібниці — сніданки, попрасований одяг. Через роки нашого подружнього життя він умів дивитися на мене так, як на першому побаченні”, - сказала жінка. 

Ректор КНУ ім. Шевченка Володимир Бугров відзначив, що наразі гинуть дійсно гідні сини і доньки українського народу. “Те, що ми можемо зробити — це дійсно пам'ятати про ці дні, хвилини, тижні роки спілкування (із ними — ред.). Справжня пам'ять — це не тільки державні нагороди, відзнаки, таблички на будинках. Хоча і це треба. Справжня пам'ять — це коли вона серед нас із вами”, - вважає Бугров.

Читайте також: У Києві вшанували пам’ять загиблого французького репортера Армана Солдіна

У столиці пройшла церемонія вшанування пам'яті загиблого військовослужбовця Володимира Мукана / Фото: Євген Котенко, Укрінформ

Загалом на церемонії були присутні понад 50 осіб. Вони поклали біля фото Мукана квіти білого, червоного, жовтого і синього кольорів. Деякі громадяни були одягнені у вишиванки.

Як повідомляв Укрінформ, 29 квітня під Бахмутом загинув уродженець Черкас, 35-річний молодший лейтенант Володимир Мукан — колишній редактор рубрики “авто” в “Газеті по-українськи” та журналі “Країна”, організатор фестивалю ретро-автомобілів. Офіцера не дочекалися батьки, дружина й два малолітні сини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-