Нічна атака на Київ: люди вже не вперше не змогли потрапити до укриття у поліклініці

Нічна атака на Київ: люди вже не вперше не змогли потрапити до укриття у поліклініці

Відео
Укрінформ
Мешканці Деснянського району Києва вже не вперше не змогли потрапити до укриття в поліклініці №3, куди цієї ночі впали уламки ракети.

Про це передає Укрінформ з посиланням на Телеграм-канал Суспільного.

«Місцеві розповіли Суспільному, що вже не вперше не змогли потрапити до укриття в поліклініці в Деснянському районі Києва, куди цієї ночі впали уламки», - йдеться у дописі.

Наслідки нічного обстрілу Києва / Фото: Анатолій Сірик. Укрінформ

Раніше столичний мешканець, чия дружина загинула під час атаки росіян, розповів Суспільному, що люди прибігли вночі до укриття, але їм не ніхто не відкрив.

Як повідомив у Фейсбуці міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, поліція Києва відкрила справу через закрите бомбосховище під час повітряної тривоги.

«Сьогодні у Києві загинуло троє людей – дві жінки та 9-річна дівчинка, які намагалися потрапити у закрите бомбосховище. Закриті бомбосховища під час війни – це не просто байдужість. Це злочин. Поліція Києва вже розпочала за цим фактом кримінальне провадження за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України – службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки», - повідомив він.

Міністр запевнив, що у межах розслідування правоохоронці знайдуть та притягнуть до відповідальності усіх винних осіб.

Читайте також: Деснянська РДА: Під час балістичного обстрілу в укриття потрапила лише частина людей

«Крім того, ДСНС України спільно з Національною поліцією регулярно проводитимуть перевірки доступності та стану бомбосховищ у всіх населених пунктах країни», - зазначив глава МВС.

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що фахівці департаменту муніципальної безпеки з’ясовуватимуть, чому не було доступу до укриття в поліклініці Деснянського району на яку впали уламки збитої ракети.

Як повідомляв Укрінформ, усі заходи в районах столиці, які були заплановані до Дня захисту дітей 1 червня, скасовані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-