Фрагмент скляного мосту, в який влучила російська ракета, виставлять на благодійний аукціон

Фрагмент скляного мосту, в який влучила російська ракета, виставлять на благодійний аукціон

Укрінформ
Фрагмент київського пішохідно-велосипедного мосту, який у жовтні 2022 року витримав влучання російської ракети, можна буде 2 червня придбати на благодійному онлайн-аукціоні в державній системі "Прозорро.Продажі".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська державна адміністрація.

"Під час масованого обстрілу столиці 10 жовтня 2022 року росіяни поцілили ракетою у пішохідно-велосипедний міст через Володимирський узвіз. Попри потужний вибух конструкція встояла – були пошкоджені лише оглядові панелі. За два місяці міст повністю відновили та відкрили для відвідувачів", - ідеться у повідомленні.

Благодійний лот надав Департамент інформаційно-комунікаційних технологій КМДА. Це унікальний уламок скляної конструкції 10 на 3,5 см зі світлодіодом у захисному коробі. На корпусі міститься кнопка, що вмикає підсвітку. Загалом було виготовлено лише 100 таких сувенірів.

Стартова ціна лота – 10 тис. грн. Усі зібрані за підсумками аукціону кошти будуть скеровані на забезпечення окремого стрілецького батальйону Києва. Цей батальйон був сформований у 2023 році. До його нього увійшли жителі столиці та зараз захищають Україну на передовій.

Читайте також: На виставці-аукціоні у Варшаві представили картини і військові трофеї з України

Аукціон відбудеться 2 червня. Час проведення аукціону буде визначений системою автоматично. Переглянути детальну інформацію про лот і подати заявку на участь в аукціоні можна за посиланням.

Кінцевий термін прийняття заяв на участь - 1 червня, 18:00.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві цього року відремонтували три житлові будинки, що зазнали пошкоджень унаслідок обстрілів, зокрема один на проспекті Свободи та два на вулиці Межовій у Подільському районі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-