У Маріїнському парку проводять діабетичний скринінг

У Маріїнському парку проводять діабетичний скринінг

Фото
Укрінформ
У Києві в межах європейського тижня громадського здоров'я проходить діабетичний скринінг для населення та вимірювання тиску у виїзному пункті доступу (Маріїнський парк).

Про це на брифінгу повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін, передає кореспондент Укрінформу.

"У Європі цей тиждень присвячений саме питанням громадського здоров'я. Україна долучається до цієї ініціативи, де так само кожен день присвячений певним компонентам системи громадського здоров'я", - сказав він.

У Києві проходить діабетичний скринінг для населення / Фото: Руслан Канюка

Кузін зазначив, що у середу день присвячений доступності надання меддопомоги.

"Основний акцент саме цієї виїзної команди - це профілактика неінфекційних захворювань. Ці заходи проводяться і в інших областях країни. І це - ще одне підкреслення того, що меддопомога має бути доступною, якісною і своєчасною", - зауважив заступник глави МОЗ.

Читайте також: Україна долучається до Європейського тижня громадського здоров’я

За словами головного санітарного лікаря, ця конкретна точка в Маріїнському парку буде розгорнута лише сьогодні до 18:00.

Тут кожен бажаючий зможе перевірити рівень цукру у крові, виміряти артеріальний тиск - тобто, пройти базові обстеження, які дозволять встановити, наскільки здорова серцево-судинна система особи.

Перевірка рівня цукру займає кілька хвилин. Після цього учасникам обстеження медичні працівники надають тест на Covid-19 для самоконтролю.

За інформацією Кузіна, обстеження проходять на базі виїзного пункту доступу - автобусів, поставлених в Україну ВООЗ за підтримки ЄС. Їх більше 50, раніше вони були розподілені по облцентрах контролю та профілактики хвороб МОЗ.

Програмою медгарантій охоплюється щонайменше 8 лабораторних досліджень, які кожна людина може зробити. "Зараз ці послуги доступні на рівні первинної ланки меддопомоги. Для важкодоступних сіл застосовуються мобільні бригади. Їх стає все більше, і вони підтримуються також міжнародними партнерами", - сказав головний санітарний лікар.

Читайте також: МОЗ рекомендуватиме масковий режим і після скасування карантину

Він запевнив, що МОЗ України робить усе, щоб наблизити меддопомогу до кожного пацієнта.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні кожного року від серцево-судинних захворювань помирають близько 400 тисяч осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-