У Києві тестують систему безконтактної оплати у маршрутках

У Києві тестують систему безконтактної оплати у маршрутках

Укрінформ
У Києві вже тестують систему безконтактної оплати проїзду в маршрутках, зокрема у маршрутному таксі № 444 сполученням станція метро «Виставковий центр» – вулиця Метрологічна.

Про це повідомив керівник цифрової трансформації Києва та заступник голови КМДА Петро Оленич, передає Укрінформ із посиланням на Київську міську державну адміністрацію.

За словами Оленича, «система пройшла випробування, і вже сьогодні сплатити за проїзд на тестовому маршруті можна безконтактно».

Він поінформував, що «оплатити проїзд у маршрутці можна банківською карткою, як пластиковою, так і за допомогою гаджетів із функцією NFC, а також транспортною картою та карткою киянина».

Читайте також: У Черкасах запроваджують електронну оплату за проїзд у тролейбусах

Для оплати проїзду достатньо буде прикласти банківську картку або гаджет із функцією безконтактної оплати до валідатора.

Для того, щоб скористатись транспортною картою «Київ Цифровий», потрібно заздалегідь покласти кошти в розділ «Гаманець» на ній. Через різницю тарифів звичайні поїздки з транспортної карти у маршрутках не діятимуть.

Сервіс дозволить користуватись і карткою киянина для оплати. Її адаптували під новий функціонал валідаторів. Валідатори автоматично будуть перевіряти, чи прив’язана до картки киянина пільга. Якщо ні – шукатиме придбані поїздки. Якщо ж немає і їх, спише оплату, як зі звичайної банківської картки.

«Незабаром система оплати буде встановлена на більшу кількість маршрутів», - зазначили у КМДА.

Читайте також: У Києві оплата проїзду банківською карткою вже доступна у всіх видах комунального транспорту

Як повідомляв Укрінформ, соціальне таксі для дітей та осіб із інвалідністю, що працює у Києві вже два роки, здійснило близько 10 тисяч перевезень.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-