У столиці пройдуть заходи, присвячені обороні Маріуполя

У столиці пройдуть заходи, присвячені обороні Маріуполя

Укрінформ
У Києві впродовж трьох днів пройдуть заходи, присвячені трагічним подіям, які відбулися рік тому в Маріуполі.

Про це йдеться в пресрелізі, наданому Укрінформу.

"20 травня 2022 року територію заводу «Азовсталь» залишив останній український захисник. Після 86 днів героїчної оборони, раніше квітуче місто біля моря опинилося в цілковитій окупації. Лише за попередніми даними в Маріуполі загинуло понад 22 тисячі містян, зруйновано 90% інфраструктури міста, тисячі маріупольців вимушено покинули свої домівки", - йдеться у повідомленні.

Так, протягом 19, 20 та 21 травня на території Музею історії України у Другій світовій війні відбудуться виставка «Маріуполь. 86 #НаЖиво», публічна лекція «Незламні» про втрачені етноси Маріуполя та перформативна літературна імпреза «#НаЖиво».

Виставка «Маріуполь. 86 #НаЖиво» розкаже, як світ через соціальні мережі та ЗМІ спостерігав за боротьбою міста в облозі, яка тривала 86 днів. Будуть представлені фотографії, артефакти та відеоматеріали про оборону Маріуполя, його героїв-захисників та життя людей в окупації, а також фільм про блокаду міста.

Вхід на всі заходи вільний.

Читайте також: У Києві відкрили фотовиставку про досвід війни переселенців із Маріуполя

Як повідомлялося, агресія Росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто майже на 90% зруйноване внаслідок ворожих обстрілів, без нормального постачання електрики, води, газу.

Загарбники перетворюють Маріуполь та навколишні селища на військово-логістичний хаб російської армії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-