Суд щодо каплички-МАФу біля Десятинної церкви не відбувся

Суд щодо каплички-МАФу біля Десятинної церкви не відбувся

Укрінформ
Судове засідання щодо розгляду апеляційної скарги релігійної громади УПЦ щодо знесення храму-МАФу біля Десятинної церкви не відбулося через відсутність суддів. Дата проведення наступного засідання поки невідома.

Про це інформує пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики в Телеграмі, передає Укрінформ.

«Сьогодні, 16 травня, в Північному апеляційному господарському суді мало відбутися судове засідання щодо розгляду апеляційної скарги релігійної громади УПЦ, яка не погодилась з рішенням суду першої інстанції. Причини відсутності суддів та дата проведення нового засідання поки невідомі. Тобто справа про звільнення території Національного музею історії України від «храму-кіоску» УПЦ затягується», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Судова справа щодо каплички біля Десятинної церкви може затягнутися - МКІП

Як повідомлялося, 15 лютого Господарський суд м. Києва задовольнив позов Національного музею історії України та вирішив усунути перешкоди у користуванні земельною ділянкою для музею, скасувати запис про державну реєстрацію права власності на нерухоме майно - нежитлову будівлю, каплицю.

У коментарі Укрінформу директор Музею історії України Федір Андрощук висловив сподівання, що знесення храму-МАФу УПЦ відбудеться до кінця 2023 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-