У Києві презентували виставку артефактів «Обереги з війни»

У Києві презентували виставку артефактів «Обереги з війни»

Фото
Укрінформ
У Національному музеї історії України у Другій світовій війні відкрилась виставка «Обереги з війни», де представлені звичайні предмети, що стали талісманами для українців.

Про це йдеться на сторінці Музею у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Фотокартка доньки, що давала стимул повернутися до родини з війни. Ікона, яка допомогла приїхати знову на Батьківщину після депортації. Молитовник, який урятував від ворожої кулі. Прості, на перший погляд, речі стали для своїх господарів джерелом духовної стійкості в найскрутніші моменти життя. Про предмети, які підіймали людям дух у кривавому вирі катаклізмів ХХ і ХХІ ст., розповідає музейна виставка "Обереги з війни", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: День пам’яті та примирення: у Києві поклали квіти до могили невідомого солдата

На виставці представлено вишиванку Розалії Потич, яка стала для неї та її чоловіка Федора оберегом після примусового переселення з Бойківщини на Донбас. Також представлені ляльки-мотанки, які допомогли впоратися з тривожним станом Юлії Павловій, яка початок повномасштабного вторгнення росії зустріла в м. Боярці на Київщині.

Зазначається, що значну частину артефактів із музейної колекції представлено для публічного огляду вперше.

У Києві презентували виставку артефактів «Обереги з війни» / Фото: Facebook.com/warmuseum.kyiv.ua

Оформив експозицію художник Антон Логов, символічно завершивши її інсталяцією «Віддзеркалення історії», де поміж переплетених людських доль можна краєм ока помітити у вирі історичних подій і себе.

Виставка «Обереги з війни» розташована у просторі Нижньої Московської брами.

Як повідомляв Укрінформ, 8 травня в Україні, так само як у світі, відзначається День пам’яті та примирення, присвячений пам’яті жертв Другої світової війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-