Ізраїльські системи раннього оповіщення уже тестують у Києві

Ізраїльські системи раннього оповіщення уже тестують у Києві

Укрінформ
Системи раннього оповіщення, які Держава Ізраїль вирішила передати Україні, уже тестують у Києві.

Про це повідомила заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк у Фейсбуці за результатами зустрічі з Генеральним директором Міністерства закордонних справ Ізраїлю Роненом Леві, передає Укрінформ.

"Ізраїль підтримує суверенітет і територіальну цілісність України та не визнає анексії наших територій рф", – зазначила Кондратюк.

Вона подякувала Ізраїлю за постійну підтримку в міжнародних організаціях, голосування за відповідні резолюції Організації Об‘єднаних Націй та активну участь у реалізації гуманітарних проєктів та ініціатив.

«Ми обговорили співробітництво між країнами, зокрема, старт проєкту із розміщення системи раннього оповіщення, яку Ізраїль вирішив передати Україні. Сьогодні її вже тестують в Києві», – поінформувала віцеспікерка українського парламенту.

Читайте також: Ізраїльська система раннього оповіщення суттєво допоможе Україні - Ігнат

Кондратюк висловила сподівання на початок нової сторінки у двосторонній співпраці та подальшому зміцненні українсько-ізраїльських відносин – як на міжурядовому, так і на міжпарламентському рівнях.

Вона також розповіла Гендиректору МЗС Ізраїлю про численні воєнні злочини росії в Україні, особливо проти українських дітей, яких депортує російська федерація.

Водночас, за її словами, Леві висловив щирі співчуття українському народові з приводу загибелі мирних мешканців в Умані, адже це українське місто має особливе значення для Ізраїлю.

Читайте також: Україна та Ізраїль досягли прийнятного рівня співпраці — посол

Як повідомлялося, заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк перебуває з робочим візитом у Державі Ізраїль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-