МКІП засуджує руйнування будівель в історичному центрі Києва

МКІП засуджує руйнування будівель в історичному центрі Києва

Укрінформ
Міністерство культури та інформаційної політики засуджує руйнування історичних будівель у центрі столиці та закликає Київську міську військову адміністрацію якнайшвидше подавати документи на внесення об‘єктів до Державного реєстру нерухомих пам‘яток.

Як передає Укрінформ, про це МКІП повідомляє у Телеграмі.

У відомстві зазначили, що нещодавно у медіа поширилася інформація щодо загрози знесення будинку по Володимирській, 93 у Києві, відомого також як будинок Марії Станіславської або «будинок з мухами».

«На сьогодні будинок Марії Станіславської занесений до Переліку об’єктів культурної спадщини та має охоронний статус щойно виявленого об’єкта культурної спадщини (наказ Департаменту охорони культурної спадщини КМДА від 29 липня 2021 р. № 45). Облікова документація на цей об’єкт для внесення його до Державного реєстру нерухомих пам’яток України наразі на розгляд МКІП не надходила», - сказано в повідомленні.

У МКІП нагадали, що згідно з чинним Порядком обліку об’єктів культурної спадщини, уповноважений орган (в цьому випадку - Київська міська військова адміністрація) зобов’язаний забезпечити складання облікової документації на щойно виявлений об’єкт культурної спадщини у строк, що не перевищує трьох років з дати занесення об’єкта культурної спадщини до Переліку об’єктів культурної спадщини (пункт 10 Розділу ІІ Порядку).

Читайте також: МКІП надаватиме дозволи на будівельні роботи в історичних ареалах Києва

Як повідомляв Укрінформ, в Україні на державному обліку перебуває понад 130 тисяч об'єктів культурної спадщини, водночас понад 550 об'єктів зруйновано або пошкоджено внаслідок російської агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-