У Києві відкрили виставку «Історія у склі»

У Києві відкрили виставку «Історія у склі»

Фото
Укрінформ
Із 21 квітня до 7 липня в Музеї історії міста Києва триватиме виставковий проєкт «Історія у склі». 

Про це повідомляє пресслужба КМДА, передає Укрінформ.

“Із 21 квітня до 7 липня в Музеї історії міста Києва триватиме унікальний виставковий проєкт «Історія у склі». У сюжетах київського побуту представлять історію застосування скляної тари у фармацевтичній галузі, парфумерній справі, розливі рідин різного призначення”, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що джерелом натхнення для створення виставки стала колекція скляного тарного посуду, фундатором якої є відомий київський археолог, кандидат історичних наук, завідувач науково-дослідного сектору археології Національного заповідника «Києво-Печерська лавра» Сергій Тараненко. Ця збірка була передана до фондів Музею історії міста Києва.

«Скло – міцний та водночас крихкий матеріал, а вироби з нього можуть бути як простими та буденними, так і справжніми шедеврами, витворами мистецтва. Без сумніву, майстерна та копітка робота кураторів і команди Музею дозволить крізь скло побачити невідомі фрагменти нашої історії», – сказала генеральний директор Музею історії міста Києва Діана Попова.

Читайте також: У Києві відкрили виставку «ХРАМ. Українська самоідентифікація. Частина 2»

На виставці будуть представлені унікальні зразки скляної тари та посуду, інтер’єри шинку, будуару, їдальні ХІХ ст. Колаборація з Аптекою-музеєм у Києві дозволила у просторі виставки розмістити реконструйовану в найменших деталях аптеку XVIII ст.

Одним із найдивовижніших експонатів організатори називають фрагмент скляного черевичка для розтягування шкіряного взуття.

Крім того, особливе місце на виставці займають косметичні засоби та парфуми. Завдяки партнеру проєкту, парфумеру Богданові Зубченку відвідувачі зможуть ознайомитися з особливими запахами, зокрема авторським ALEA 89 ANNE DE KIEV, натхненним постаттю київської княжни.

Читайте також: У Токіо відбулась українсько-японська виставка робіт двох художниць

«На виставці буде представлена частина експонатів, які впродовж багатьох років я збирав для музею української парфумерії. Цей проєкт дав можливість розповісти про історію та роботу українських фабрик, які створювали аромати на рівні з європейськими – так само, як і зараз, або й на голову вище. Парфуми – це образ епохи, її чуттєве втілення», – зазначив Зубченко.

Як повідомляв Укрінформ, у Національному музеї історії України відкрилася фотовиставка, на якій представлено зображення зруйнованих пам'яток Маріуполя.

Фото: kyivcity.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-