Столична влада закликала киян утриматися від відвідування кладовищ у поминальні дні

Столична влада закликала киян утриматися від відвідування кладовищ у поминальні дні

Укрінформ
Міська влада столиці закликає жителів за можливості утриматися від відвідування місць поховань у поминальні дні.

Про це повідомила пресслужба Київської міської державної адміністрації, передає Укрінформ.

“Країна продовжує жити в умовах воєнного стану, тож візит краще перенести на безпечніший час, аби не створювати скупчення людей на місцях поховань і не наражати на небезпеку себе та близьких”, - йдеться в повідомленні.

У випадку, якщо жителі вирішать все ж таки відвідати місця поховань, влада столиці просить дотримуватися заходів безпеки, що є необхідними в умовах воєнного стану.

Зокрема, проведення поминальних днів на місцях поховань у 2023 році здійснюється згідно з графіком.

Читайте також: У Києві пройшла панахида за Героєм України «Да Вінчі»

Безпеку відвідувачів, порядок на місцях поховання і прилеглих до них територіях забезпечуватимуть представники ГУ Національної поліції та ГУ ДСНС.

Також під час поминальних днів на місцях поховань чергуватимуть бригади екстреної (швидкої) медичної допомоги.

Окрім того, під час поминальних днів організують додатковий випуск рухомого складу на маршрути, які проходять поблизу міських кладовищ.

Зокрема для перевезення пасажирів до Північного кладовища 23 квітня буде організовано роботу додаткового автобусного маршруту № 258 «Станція метрополітену «Лісова» – Північне кладовище», на який планується залучити 60 автобусів комунального підприємства «Київпастранс».

Крім того, для перевезення до Південного кладовища 23 квітня працюватиме додатковий автобусний маршрут № 740 «Одеська площа – Південне кладовище», на який планується залучити 20 автобусів КП «Київпастранс».

Також до Лісового кладовища будуть рухатись додаткові автобусні маршрути: № 121 – «Станція метро «Почайна» – Лісове кладовище», № 122 – «Станція метро «Оболонь» – Лісове кладовище», № 124 – «Станція метро «Чернігівська» – Лісове кладовище», № 125 – «Універсам «Позняки» – Лісове кладовище», на які планується залучити 26 автобусів КП «Київпастранс».

Загалом під час поминальних днів на маршрутах, які проходять поблизу міських кладовищ, працюватимуть 235 автобусів, 140 тролейбусів і 100 трамваїв КП «Київпастранс».

Як повідомляв Укрінформ, у столиці затвердили графік проведення поминальних днів на місцях поховань, відповідне розпорядження підписав Київський міський голова Віталій Кличко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-