Київміськбуд призупинив будівництво об’єктів

Київміськбуд призупинив будівництво об’єктів

Укрінформ
Будівельна компанія «Київміськбуд» призупинила роботу на своїх будмайданчиках через відсутність продажів і борги інвесторів.

Як передає Укрінформ, про це повідомив голова правління забудовника Ігор Кушнір у Фейсбуці.

«Складні часи потребують непростих рішень. Що ми маємо на сьогодні на ринку нерухомості: подорожчання будматеріалів, скорочення кількості кваліфікованих кадрів, практично повна відсутність продажів. З цих причин взимку Київміськбуд був змушений призупинити роботи на будмайданчиках. Додалося ще відключення світла, але відсутність продажів і несплата «розстрочниками» все ж таки першочергове», - зазначив Кушнір.

Він підкреслив, що за рік повномасштабної війни Київміськбуд вичерпав свої запаси і робить усе можливе, аби відновити фінансове здоров'я і будівництво. 

Читайте також: В Україні відновили публікацію відкритих даних щодо будівництва

За словами очільника компанії, наразі очікується, що місто викупить у КМБ нерухомість на суму 300 млн грн. Також на розгляді комісій міськради перебуває рішення щодо докапіталізації компанії на 1 млрд грн. Триває робота з банками.

«Переконливо прошу людей, які купили нерухомість на виплату, платити. Борг за такими договорами на сьогодні становить близько 326 млн грн. Розумію, що ви скажете «почніть будувати, почнемо платити». Але сьогодні для того, аби почати будувати, нам важлива кожна гривня. Тож прошу це зробити», - наголосив Кушнір і підкреслив, що всі ці кошти будуть направлені виключно на добудову того конкретного комплексу, в якому була придбана квартира.

Як повідомлялося, у 2022 році в Україні введено в експлуатацію 7,11 млн кв. м житлових площ, що на 38% менше, ніж у 2021 році. Водночас у 2022 році в Україні розпочалося будівництво понад 6,6 млн кв. м житлових площ, з них в багатоквартирних будинках – понад 6,5 млн кв. м.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-