У Києві презентували виставку «Війна очима піротехніків ДСНС»

У Києві презентували виставку «Війна очима піротехніків ДСНС»

Фото
Укрінформ
З нагоди Міжнародного дня просвіти з питань мінної небезпеки рятувальники разом із закордонними партнерами відкрили виставку «Війна очима піротехніків ДСНС» та провели тренінг з мінної безпеки.

Про захід, що відбувся у павільйоні станції метро "Золоті ворота", повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Україна - одна з найзабрудненіших вибухонебезпечними предметами країн світу. … Ця фотовиставка надасть можливість і нам, і людям, які перебувають сьогодні тут, подивитися, як працюють наші піротехнічні підрозділи – одна зі складових системи ДСНС. Саме ці люди роблять нашу країну безпечною, і будуть робити ще багато років спільно з поліцейськими та військовими», - зазначив голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергій Крук.

У Києві презентували виставку «Війна очима піротехніків ДСНС» / Фото: Руслан Канюка, Укрінформ

Начальник КП "Київський метрополітен" Віктор Брагінський, зі свого боку, зауважив, що метро перевозить щодня сотні тисяч пасажирів, яким необхідно донести інформацію, що може врятувати життя.

Унаочнили роботу піротехніків 16 постерів, де представлено світлини з проведення робіт, зокрема, на Донеччині, Харківщині й Херсонщині. Фото містять коментарі співробітників ДСНС і статистичні відомості про наявні вибухонебезпечні предмети.

Під час заходу представили зразки мін, які трапляються на території України після повномасштабного вторгнення росії. Зокрема, різномантні протитанкові міни, ручні гранати, притипіхотні й мінометні міни та саморобну вибухівку.

«Кожен із цих предметів несе дуже велику небезпеку. Деякі з них завдають осколкових уражень, інші - призводять до травматичної ампутації кінцівки», - підкреслив заступник начальника групи піротехнічних робіт мобільного центру швидкого реагування ДСНС Іван Шепелєв.

У межах заходу для гостей провели тренінг з мінної безпеки.

Читайте також: У Харкові відкрилася виставка картин загиблого добровольця Артема Азарова

«До всіх підозрілих предметів, які ви бачите перед собою, не можна підходити або зрушувати з місця, бо вони можуть вибухнути від будь-яких дій із ними», - наголосив Шепелєв.

Водночас він зазначив, що міни мають самоліквідатор, але він не завжди спрацьовує. Тож ці предмети можуть дуже тривалий час зберігати свою активність та становити небезпеку.

Захід організували за сприяння Програми розвитку ООН та підтримки Європейського Союзу, урядів Японії, Хорватії, Данії, Франції та Великої Британії.

Як повідомляв Укрінформ, загальна площа земель сільськогосподарського призначення, які потребують розмінування, перевищує 470 тисяч гектарів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-