На станції метро «Золоті ворота» відкрили виставку пам'яті Дениса Монастирського

На станції метро «Золоті ворота» відкрили виставку пам'яті Дениса Монастирського

Фото
Укрінформ
На станції столичного метро “Золоті ворота” відкрилася виставка, присвячена пам'яті загиблих в авіакатастрофі міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського та його команди.

В експозиції представлені 30 робіт особистого фотографа глави МВС Миколи Анацького, який також загинув, повідомляє кореспондент Укрінформу.

На відкритті були присутні дружина Анацького та його батьки, а також дружина Монастирського.

“Фотографії, які тут представлені, не просто відбиток історичного періоду — періоду війни, а вони мають високу мистецьку цінність. Тому що Анацький був дуже талановитим фотографом. Кожна його фотографія - це окрема історія. Це виставка про людей, які не жаліли себе і горіли Україною, битвою за українську незалежність. І вірили в нашу перемогу”, - сказала радниця міністра внутрішніх справ Леся Червінська.

Експозиція включає фотографії міністра Монастирського з командою, нагородження поранених, обмін полонених "азовців", світлин із "гарячих точок" України тощо.

Читайте також: Залужний: Загибель у авіатрощі в Броварах керівництва МВС – непоправна втрата для держави

“Моя улюблена — це світлина Дениса Монастирського з Бахмута. У квітні він літав туди із командою, щоб підтримати наших гвардійців, прикордонників, поліцейських, які служать українському народу і Українській державі. Це та фотографія, яка передає стан Дениса Анатолійовича - стан абсолютної впевненості, розуміння того, що ми стоїмо, боремося і переможемо”, - сказала Червінська.

Виставка триватиме до кінця тижня.

Читайте також: У Раді в межах виставки «Герої МВС» вшанували пам'ять Єніна і Монастирського

Як повідомлялося, 18 січня у Броварах поряд із дитсадком та житловою багатоповерхівкою впав гелікоптер ДСНС, на борту якого перебували міністр внутрішніх справ Денис Монастирський і ще дев'ятеро осіб, зокрема перший заступник міністра Євгеній Єнін, державний секретар МВС Юрій Лубкович, провідний інспектор Департаменту комунікації МВС Микола Анацький та ін.

Загалом унаслідок катастрофи загинуло 14 осіб, у тому числі дитина.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-