Кличко обговорив із партнерами на Мюнхенській конференції питання озброєння та відбудови України

Кличко обговорив із партнерами на Мюнхенській конференції питання озброєння та відбудови України

Фото
Укрінформ
Київський міський голова Віталій Кличко у межах Мюнхенської конференції з безпеки обговорив із партнерами питання нагального озброєння України та повоєнні інвестиції для відбудови країни.

Про це він написав в Телеграмі, передає Укрінформ. 

«Взяв участь у відкритті Мюнхенської конференції з безпеки. Цього року головна тема Мюнхена — війна в Україні, посилення допомоги нашій державі, в першу чергу — озброєнням. Та те, яким буде відновлення України після нашої перемоги», - написав він.

Водночас мер столиці зазначив, що зустрівся з делегацією сенаторів на чолі з Мітчем Макконелом — нині лідером меншості в Сенаті США. Він повідомив, що завтра матиме зустріч ще з однією  американською делегацією -  представників більшості в Сенаті.

«З американськими партнерами говорили про те, якою українці бачать свою перемогу в цій загарбницькій війні, що розв’язала росія, та яка потрібна допомога для цього», - написав Київський міський голова.

Також, за словами Кличка, питання допомоги Україні у війні він обговорив із президентом із глобальних справ одного з найбільших інвестиційних банків світу - Goldman Sachs -  Джаредом Коеном.

«Партнери готові інвестувати в Україну після завершення війни. І що важливо, готові долучитися з експертною оцінкою плану і втілення подальших реформ. Аби інвестиції були захищеними і працювали на благо всіх українців», - підкреслив мер Києва.

Читайте також: Німеччина продовжить передавати Україні сучасну зброю – Шольц

Як повідомляв Укрінформ, німецьке місто Мюнхен прийняло 60 тисяч українців, які рятувалися від розв’язаної росією війни.

Мюнхенська безпекова конференція проходить 17-19 лютого. Загрози світовій безпеці, особливо у світлі агресії росії проти України, станли головною темою конференції цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-