У повітрі Києва виявили перевищення шкідливих речовин

У повітрі Києва виявили перевищення шкідливих речовин

Укрінформ
Протягом тижня у столиці було виявлено перевищення середньодобових гранично допустимих концентрацій діоксиду азоту в 3,8 раза. 

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Центральну геофізичну обсерваторію імені Бориса Срезневського

"За даними спостережень на стаціонарних постах обсерваторії з 6 по 11 лютого 2023 року, у повітрі Києва відмічено перевищення середньодобових гранично допустимих концентрацій діоксиду азоту – у 3,1-3,8 раза – на площах Деміївській, Бессарабській та Галицькій, Берестейському проспекті, вулицях Олександра Довженка, Гетьмана Павла Полуботка, Каунаській та Скляренка", – йдеться у повідомленні.  

Крім того, виявлено перевищення концентрації діоксиду сірки – у 1,7-2,7 раза – на площах Деміївській, Бессарабській та Галицькій, проспектах Оболонському та Берестейському, бульварі Лесі Українки, у районі Гідропарку, вулицях Академіка Стражеска, Олександра Довженка, Гетьмана Павла Полуботка, Інженера Бородіна, Каунаській та Семена Скляренка.  

Працівники обсерваторії також зафіксували перевищену концентрацію формальдегіду – у 1,2-1,7 раза – на площах Деміївській, Бессарабській та Галицькій, проспектах Оболонському та Берестейському, бульварі Лесі Українки, у районі Гідропарку, вулицях Академіка Стражеска, Олександра Довженка, Гетьмана Павла Полуботка, Каунаській та Семена Скляренка.  

Загалом, за даними обсерваторії, порівняно з попереднім тижнем, дещо знизився рівень забруднення діоксидом сірки, оксидом вуглецю та формальдегідом, вміст інших домішок майже не змінився. 

Читайте також: Енергетика та екологія: у присутності президентів України та Австрії підписали низку документів

Як повідомляв Укрінформ, про рівень радіації у столиці можна дізнатися в застосунку "Київ Цифровий", для цього слід оновити додаток.

Діоксид азоту є газом червоно-бурого кольору з характерним гострим запахом. Формальдегід – це безбарвний, легкозаймистий газ, якому властивий особливий гострий запах. Перебуваючи поблизу джерел інтенсивного викиду (скупчення автотранспорту, великих промислових об’єктів), людина може відчувати певне подразнення дихальних шляхів. Однак, за словами експертів, така ситуація може впливати на здоров'я людини лише у тих випадках, якщо період перебування в такому середовищі буде досить тривалим – тижні чи місяці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-